Wisselvallig M18-1 verliest tegen CobraNova

CobraNova – MU18-1 = 88 – 25

Oef! Met zo’n uitslag is het misschien beter om te zwijgen. De vraag die opkomt; waar ging het mis? En het antwoord is eenvoudig; turnovers.

Illustratief was het innemen van de bal bij aanvang van een nieuw kwart. Tot 2x toe “geven” we de bal aan de tegenstander die dankjewel zegt met een vrije lay up.

Toch beginnen we de wedstrijd nog aardig. Onze set play lijkt steeds meer tussen de oren te zitten. Het grote manco is echter de “neus” om te willen scoren. De mannen zijn nog druk bezig om te kijken welke positie ze moeten innemen en naar wie ze moeten passen. Dat brengt onzekerheid met zich mee, weinig dreiging en vooral het bekende telegraferen voor de pass.

In het 2de kwart gaat het vervolgens helemaal mis en komen we in dit kwart niet verder dan een 25-2. De wedstrijd is dan eigenlijk gespeeld met een half time score van 44-10.

In het 3de kwart laten de heren zien dat ze echt wel kunnen basketballen. Vooral de druk in defense op de guards is een stuk beter. Dit leidt tot steals en een paar goede fast breaks. Het 3de kwart sluiten we af met 15-11.

Helaas trekken we deze lijn niet door in het 4de kwart. Met een 29-4 verlies tot gevolg. Ook in dit laatste kwart gooien we de ene na de andere bal in handen van de tegenstander.

Deze grote wisselvalligheid mag er best wel uit. Zo hard als de mannen trainen en werken in wedstrijden, verdient een beloning in het winnen van wedstrijden. Nu 3 weken rust en vooral werken aan onze passing.