Assistent coach/trainer

We kunnen er nooit genoeg van hebben, trainers en coaches zijn erg schaars. Zij zijn erg belangrijk voor de groei van Rowic. Hoe meer trainers en coaches hoe minder we met zijn alle hoeven te doen. Dit maakt het allemaal een stuk aantrekkelijker.

Daarom zijn wij altijd opzoek naar coaches, maar ook naar assistent coaches/trainers. Zij helpen de hoofdcoach met het geven van trainingen en zijn aanwezig bij de wedstrijden. Zo krijg je een goede doorstroom, waarbij we later weer meer coaches tot onze beschikking hebben. Als assistent coach assisteer je de hoofdcoach.

Functie omschrijving:

Met zijn 2e zie je altijd meer dan 1. Je helpt de hoofdtrainer met het opzetten van oefeningen.

Je helpt je team bij wedstrijden. Hierin kan je de coach en spelers helpen met bepaalde inzichten.

Zoals gezegd, je moet ergens beginnen! Assistent trainer/coach is een laagdrempelige kennismaking met het coaching vak binnen Rowic. Je kan veel leren van de hoofdtrainer, welke je probeert op te leiden als coach/trainer binnen Rowic. Je doet het met zijn 2e hierdoor ontstaat er iets meer ruimte.

Dit is een assisterende rol binnen trainingen en wedstrijden van een  hoofdtrainer. Uiteraard kan je ook gelijk aan de slag als trainer/coach bij een team indien je al wat ervaring hebt. 

Wil je meer te weten komen over deze functie, of heb je vragen? Neem dan contact op met Rolinka Versluis via info@rowic.nl