Bij Rowic is iedereen die deel wil uitmaken van een club en het basketbal een warm hart toedraagt van harte welkom.

Basketbalvereniging Rowic is opgericht in 1964 en biedt basketbal aan voor iedereen vanaf 8 jaar. We willen in diversiteit een afspiegeling vormen van de Nederlandse samenleving en streven naar tevreden leden, ouders, supporters en sponsors door competitief te zijn. Niet alleen op sportief, maar ook op sociaal, organisatorisch en promotioneel vlak. Wij willen dat onze leden plezier beleven aan het trainen, het spelen van wedstrijden en de deelname aan andere clubactiviteiten.

"Het is ons doel dat iedereen zijn persoonlijke top kan bereiken."

Rowic functioneert door de inzet van vrijwilligers; het bestuur, het basketbaltechnisch kader en diverse commissies zoals wedstrijdsecretariaat, ledenadministratie, activiteiten-, evenementen-, sponsorcommissie. Rowic is een club voor lief en leed. We kennen onze leden en er is ruimte om lief en leed met elkaar te delen, dit geldt ook voor de vrijwilligers die plezier halen uit hun inspanningen voor de vereniging. Door met meerdere mensen samen te werken, worden we met elkaar beter.

Vacatures:

De voorzitter heeft een positieve-, constructief kritische houding en beschikt over vaardigheden als leider en voorzitter. Je leidt bestuursvergaderingen en coördineert het werk van het bestuur (helicopter-view). Je bent oplossingsgericht en pro-actief.

Lees hier meer over deze functie

Als coördinator van de TC coördineer je de TC leden vanuit de visie van het bestuur. Je helpt met het ontwikkelen, uitvoeren en toezicht houden van het door de vereniging te voeren technische beleid.

Bekijk deze vacature

Als TC lid help je mee met het ontwikkelen, uitvoeren en toezicht houden van het door de vereniging te voeren technische beleid in samenwerking met de coaches en de coördinator TC.

Bekijk deze vacature

Om de groei van Rowic te bevorderen en 1e en 2e teams te ontzien van inloopspelers, hebben wij inloopgroepen gecreeërd. Hierbij komen kids trainen die nieuw zijn met basketbal, waarna zij kunnen doorstromen in een van de vaste teams. Voor deze teams hebben we trainers nodig met enkele ervaring.

Bekijk deze vacature

Wij zoeken een trainer/coach van 24 jaar of ouder die het leuk vind om een leuke groep MU22-2 spelers te komen coachen en training geven. MU22-2 traint op de donderdag van 21:00 tot 22:30 in de Sportboulevard. 

Bekijk deze vacature

Vind jij het leuk om een team te coachen, maar heb je nog niet zo veel ervaring? Misschien is dit iets voor jou!

Bekijk deze vacature

ls lid van de projecten commissie coördineer je projecten van Rowic samen met DordtSport en overige organisaties, zoek je vrijwilligers voor binnen en buiten Rowic.

Bekijk deze vacature

Het assisteren bij de organisatie van activiteiten en evenementen, intern en extern. Denk aan Streetball Masters, mixtoernooien, schooltoernooien e.d.

Bekijk deze vacature

Als zaalwacht help je Phang met het opbouwen-afbouwen van de velden op wedstrijddagen, ben je het aanspreekpunt voor leden in de zaal en zorg je voor de juiste bezettingen.

Bekijk deze vacature

Sponsoren zijn belangrijk. Help jij ons met het vinden en onderhouden van deze contacten? Mail naar Hester via secretaris@rowic.nl voor eventuele aanvullingen en vragen over de inhoud van deze functie.

Materialen beheer (ballen, pionnen ed.), periodieke checkups en contact met optisport over eventuele vervanging of schade. Mail naar Hester via secretaris@rowic.nl voor eventuele aanvullingen en vragen over de inhoud van deze functie.

Ieder seizoen moeten de tenues gecontroleerd en verzameld worden vanuit alle teams. Dit heeft wat coördinatie nodig. Hierna worden alle tenuetassen weer bij het juiste team ingedeeld, en waar nodig doorgeven of er nieuwe tenues besteld moeten worden. Mail naar Rolinka via info@rowic.nl voor eventuele aanvullingen en vragen over de inhoud van deze functie.

Het opstellen van de takenplanning middels ons systeem. 4 wekelijks alle taken indelen. Kennis van basketbal en planning vereist! Mail naar ledentaken@rowic.nl voor eventuele aanvullingen en vragen over de inhoud van deze functie.

Gezocht: Hulp in de financiële administratie. Mail naar Els via ledenadministratie@rowic.nl voor eventuele aanvullingen en vragen over de inhoud van deze functie.