WE HERE Dordrecht: Dordrecht maakt kennis met 3×3 basketbal

Persbericht Dordrecht.net

DORDRECHT – Met de campagnenaam WE HERE Dordrecht gaat basketbalvereniging Rowic, in samenwerking met de gemeente Dordrecht, Dordtenaren de komende tijd kennis laten maken met 3×3 basketbal. Vandaag was de feestelijke aftrap tijdens de Olympic Moves, waar alle betrokken partijen onder toeziend oog van ruim 2200 basisschoolkinderen, symbolisch hun handtekeningen zetten (zie foto).

3×3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketbalsport. Zoals de naam al doet vermoeden, spelen twee teams van drie spelers tegen elkaar en zijn er andere belangrijke afwijkende regels dan bij het traditionele (5×5) basketbal. Zo spelen de wedstrijden zich af op een half basketbalveld op één basket. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) zet sinds 2009 hoog in op de ontwikkeling van 3×3 basketbal, om er voor te zorgen dat basketbal voor iedereen toegankelijk wordt. Een mooie ontwikkeling: in 2020 staat deze nieuwste vorm van basketbal voor het eerst op de Olympische kalender.

In Dordrecht kende de promotie van 3×3 basketbal vorige zomer een geslaagde start met het Streetballmasters-evenement op het statenplein. Met de WE HERE campagne krijgt deze promotie, onder begeleiding van basketbalvereniging Rowic, nu een vervolg. Op het Oranjepark en op het nieuw aangelegde 3×3 basketbalcourt aan de Talmaweg in Crabbehof, zal er structureel 3×3 basketbal gespeeld worden. Ook maken basisschoolleerlingen kennis met de sport door middel van clinics en staat het 3×3 basketbal op het programma bij diverse evenementen, zoals schoolsport, Olympic Moves, Sportfestijn en Dordt Fit.

De campagne komt voort uit de NBB, die in aanloop naar het officiële wereldkampioenschap 3×3 Basketbal voor landenteams in Amsterdam (18 t/m 23 juni), initiatief neemt om heel Nederland kennis te laten maken met de nieuwste basketbal vorm. Dordrecht is als pionier aangehaakt bij de campagne met activiteiten en evenementen. “Het 3×3 basketbal brengt de sport naar de straat en de pleintjes en kan door haar toegankelijke karakter nog meer Dordtenaren in beweging krijgen. En uiteraard de mogelijkheid om Dordtenaren in aanraking te brengen met de sport basketbal.”  Aldus Paul Lange, voorzitter van Rowic.

In de sportagenda op de website van Dordt Sport staat waar en wanneer je kunt kennismaken met 3×3 basketball.

Nieuwsbericht Dordrecht.net : origineel: https://www.dordrecht.net/sportnieuws/2019-04-12-24169-we-here-dordrecht-dordrecht-maakt-kennis-met-3×3-basketbal.html