Meisjes VU12 spelen hun allereerste SPANNENDE (oefen)wedstrijd en WINNEN met 1 punt!

Voor meisjes u12 was het gisteren een spannende dag. Veel gespannen gezichtjes, maar ook allemaal zin in hun allereerste wedstrijd. Dat betekent allereerste keer ook wedstrijd tenues aan. Voor de een paste het tenue precies, bij de ander een keertje omslaan. En tape doet wonderen…

Tegenstander was Rivertrotters u12. Ook een ploeg met geen wedstrijdervaring, dus een mooi team om mee te beginnen. Wel bijna allemaal jongens. Als we volgend seizoen wedstrijden gaan spelen, zal dat vooral ook tegen jongens zijn. Helaas zijn er niet zoveel meisjes u12 teams. Maar kwa lengte staan we in ieder geval al met 1-0 voor, :).

Als coaches hebben we de afgelopen weken/maanden vooral op de lay-up geoefend, en wij waren dan ook zeker trots dat een aantal meiden de lay-up liepen in de game. En een lay-up op de training, of in een wedstrijd onder druk is toch wel even iets anders.

Scores van beide teams liepen gelijk op. Iedereen heeft zeker zijn best gedaan. Deborah die héél veel heen en weer heeft gerend, zowel aanvallen en verdedigend aanwezig. Eline en Naomi die heel de tijd de bal afpakte, Zeni die een aantal keer heeft gescoord, Rowan die ondanks verband op haar knie keihard aan het bikkelen was, Saar en Lieke die hebben laten zien dat ze heel goed kunnen verdedigen en Julia die vaak vrij stond en ook nog heeft gescoord. Uiteindelijk gaat het om samenspel, overpassen, en heeft het team laten zien dat ze met elkaar een wedstrijd kunnen winnen. Na iedere score werd er uitbundig ge”high-fived”.

Veel blije gezichten gezien en de meiden zijn helemaal enthousiast. Want een wedstrijd spelen is echt leuk! Ook al kan je even niet nadenken tijdens de wedstrijd, en gaat het heeeel snel allemaal.. Basketbal is een leuke team sport.

Let goed op deze meiden, dit kan zeker nog een toppertje worden!

Coach Bo.