Voorzitter (per direct)

Bij Rowic zijn we per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ben je geïnteresseerd in deze vrijwillige functie of wil je hier graag meer over weten, dan horen wij dat natuurlijk graag via info@rowic.nl.  De voorzitter heeft een positieve-, constructief kritische houding en beschikt over vaardigheden als leider en voorzitter. Je leidt bestuursvergaderingen en coördineert het werk van het bestuur (helicopter-view). Je bent oplossingsgericht en pro-actief.

De voorzitter heeft alle kenmerken die je van een voorzitter verwacht: energiek, boegbeeld, samenbindend, voortrekker, teamspeler, oog voor de grote lijn met aandacht voor noodzakelijke details. Kennis van basketball is fijn, maar niet persé noodzakelijk.

De Dordtse Basketballvereniging Rowic bestaat sinds 1964. Het doel van de vereniging is om iedereen zijn eigen top te laten bereiken. De vereniging is ambitieus en heeft het doel om zowel breedte- als topsport aan te bieden. Er is veel belangstelling van jeugd, het aantal oudere spelers is beperkt.

Teneinde de bestuurswerkzaamheden behapbaar te houden wil Rowic het bestuur uitbreiden van 4 naar 6 personen en een tijdsbeslag per bestuurslid van 4 tot 8 uur per week realiseren.

Sinds kort is er een Raad van Advies die het bestuur ondersteunt bij het formuleren van de ontwikkelrichting en het bepalen van de prioriteiten.

Er zijn veel leden actief naast het spelen van basketball. Toch blijft het vinden van vrijwilligers voor alle taken die er zijn een continu punt van aandacht. Rowic probeert momenteel de ouderparticipatie te vergroten.

Financieel is Rowic door de jaren heen steeds gesponsord door bedrijven. Doelstelling is om het aantal sponsors te vergroten en de duur van de sponsorcontracten te verlengen om meer structureel de financiële positie van de vereniging te verbeteren.

Wil je eens praten? Graag! Stuur een mail naar info@rowic.nl en we nemen direct contact op voor een afspraak.

Functie omschrijving:

1x per week hebben wij een bestuursvergadering op de maandag avond van 1 uur. 1x in de maand hebben wij een wat langere vergadering waar we wat dieper ingaan op onze agenda punten.

Hierbij heb je een helicopter-view en weet je wat er speelt binnen de vereniging.

Denk hierbij aan Optisport, Dordtsport, gemeente en andere instellingen.

Je bent aanwezig indien er een conflict of bemiddeling nodig is binnen de vereniging.

Tijdsbestek: minimaal 5 uur in de week

Wil je meer te weten komen over deze functie, of heb je vragen? Neem dan contact op met Harry via info@rowic.nl