Nieuwjaarsupdate - er is veel gebeurd!

Allereerst, de beste wensen voor 2022. We blikken terug op een bewogen jaar met ook een rumoerig jaar basketbal. Helaas hebben we 2021 moeten afsluiten met een lockdown maar we hopen dat we dit jaar toch wel weer met zijn allen te mogen genieten van het mooie spel al zij het misschien met wat aanpassingen als gevolg van de coronamaatregelen. We blikken in deze mail terug op vorig jaar en wat wij toch hebben weten te bereiken bij Rowic. Ook willen we graag samen met jullie verder bouwen aan de vereniging. Iedereen die daar bij kan en wil helpen is van harte welkom.

Behaalde doelen 2021

Eind 2019 is er een nieuw beleidsplan voor Rowic opgesteld. In 2021 hebben we op de achtergrond binnen het 4 koppige bestuur veel van de al eerder op de ALV gepresenteerde doelen weten te behalen of in gang weten te zetten. Hier zijn we als bestuur erg trots op.

Bekijk hier al onze doelen op de agenda

Professionaliseren / investeren in opleiding

Fastbreak (trainings)cursus
Een van onze doelen was het investeren in opleidingen. Zowel voor onze spelers als onze trainers. Afgelopen jaar zijn wij gestart met de fastbreak cursus. Trainers die hieraan hebben deelgenomen zullen hun e-learning cursus nog afronden en zullen binnenkort hun trainers certificaat ontvangen.

Professionaliseren / investeren in opleiding

Scheidsrechterscursus
Dit jaar zijn wij ook gestart met een scheidsrechterscursus. Hierin hebben alle deelnemers een theorie en praktijk onderdeel afgerond. We mogen met trots zeggen dat een ieder die hier aanwezig is geweest, zijn scheidsrechtersdiploma heeft behaald. Binnenkort zullen hier nog diploma’s voor worden uitgereikt. We vragen aan alle coaches of hij/zij het fluiten wil stimuleren bij de trainingen zodat een ieder gewend raakt aan het fluiten. 

Heb je je scheidsrechtersdiploma nog niet behaald omdat je er niet bij kon zijn deze dag? Dan komt er dit jaar nogmaals een kans om het te behalen.

Sponsoring

Om onze contributie betaalbaar te houden zijn we druk op zoek naar sponsoren. Het bestuur pakt dit nu deels op, maar we zoeken nog vrijwilligers voor een actieve sponsorcommissie.

Vriendenloterij
Binnenkort komt er bij al onze leden een mail binnen van de vriendenloterij. Jij kunt Rowic steunen door mee te spelen in de VriendenLoterij. Voor ieder lid dat meespeelt, krijgt Rowic jaarlijks 87 euro per lot. En jij maakt maandelijks kans op fantastische prijzen. Dus stel, er spelen 50 leden een jaar mee, dan is dit ruim 4.300 euro per jaar!

Speel je al mee met de vriendenloterij? Dan kan je Rowic aanstellen als “goede doel”. 

Sponsoring
We hebben grote bijdrage mogen ontvangen van HWS en ook Connect Plaza heeft ons weer gesteund met een bijdrage. Vanwege onze ambities zijn we op zoek naar langjarige afspraken met een groep sponsors.

Vrijwilligers

We hebben afgelopen jaar een aantal vrijwilligers weten te binden aan Rowic en hier zijn wij erg blij mee!
Welkom:

Harry de Roo Algemeen bestuurslid
Raisl Trainster U12-3
Edwin Trainer U10
Peter Trainer U14-3
Harry Trainer Heren 2
Aiwy Assistent trainer U16-2

Bestuursleden gezocht!

Voor komend seizoen zijn wij nog opzoek naar bestuursleden om ons team te versterken. Wil jij misschien wat betekenen voor Rowic? Neem dan contact met ons op.

We willen graag wat voor onze leden blijven organiseren. Dit kan buiten of online. Het bestuur kan dit alleen niet alleen, als er ouders, leden zijn die een leuk idee hebben en mee willen helpen met uitvoering? Deel dit dan met ons! 

Hopelijk tot snel! 

Bestuur Rowic


ALV donderdag 16 september 20:00 uur

Om verschillende zaken binnen de vereniging te kunnen bespreken en vastleggen is er een algemene leden vergadering gepland op Donderdag 16 september om 20:00 uur. De vergadering zal plaats vinden in de vergaderzaal boven de hal in de Sportboulevard. Let op: De trainingen op donderdagavond 16 september komen vanaf 19:30 uur te vervallen.

Agenda ALV 16 september:

Agenda Algemene Ledenvergadering D.B.V. Rowic 2021
donderdag 16-09-2021 in grote vergaderzaal Sportboulevard
start 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur

 1. Opening
 2. Ingekomen stukken/mededelingen
 3. Jaarverslag seizoen 2020-2021
 4. Jaarrekening 2020-2021 en kascontrole
 5. Jaarbegroting 2021-2022
 6. Bezetting bestuur
  - Voorzitter: vacature, aanmelden kan via info@rowic.nl tot woensdag 15 september a.s.
  - Penningmeester/Vice-voorzitter: Kees Pruim (1e termijn aanvang 2e jaar)
  - Secretaris: Hester Gruppelaar (1e termijn aanvang 2e jaar)
  - Algemeen bestuurslid: Rolinka Versluis (tigste termijn, niet aftredend)

Extra Algemeen bestuursleden zijn welkom, aanmelden kan via info@rowic.nl tot woensdag 15 september a.s.

7. Applaus voor de commissieleden en het kader
8. Vrijwilligers gezocht: vacatures kader en commissies
9. Rondvraag
10.Afsluiting 


VU12 wint aller eerste wedstrijd (verslag)

Meisjes VU12 spelen hun allereerste SPANNENDE (oefen)wedstrijd en WINNEN met 1 punt!

Voor meisjes u12 was het gisteren een spannende dag. Veel gespannen gezichtjes, maar ook allemaal zin in hun allereerste wedstrijd. Dat betekent allereerste keer ook wedstrijd tenues aan. Voor de een paste het tenue precies, bij de ander een keertje omslaan. En tape doet wonderen…

Tegenstander was Rivertrotters u12. Ook een ploeg met geen wedstrijdervaring, dus een mooi team om mee te beginnen. Wel bijna allemaal jongens. Als we volgend seizoen wedstrijden gaan spelen, zal dat vooral ook tegen jongens zijn. Helaas zijn er niet zoveel meisjes u12 teams. Maar kwa lengte staan we in ieder geval al met 1-0 voor, :).

Als coaches hebben we de afgelopen weken/maanden vooral op de lay-up geoefend, en wij waren dan ook zeker trots dat een aantal meiden de lay-up liepen in de game. En een lay-up op de training, of in een wedstrijd onder druk is toch wel even iets anders.

Scores van beide teams liepen gelijk op. Iedereen heeft zeker zijn best gedaan. Deborah die héél veel heen en weer heeft gerend, zowel aanvallen en verdedigend aanwezig. Eline en Naomi die heel de tijd de bal afpakte, Zeni die een aantal keer heeft gescoord, Rowan die ondanks verband op haar knie keihard aan het bikkelen was, Saar en Lieke die hebben laten zien dat ze heel goed kunnen verdedigen en Julia die vaak vrij stond en ook nog heeft gescoord. Uiteindelijk gaat het om samenspel, overpassen, en heeft het team laten zien dat ze met elkaar een wedstrijd kunnen winnen. Na iedere score werd er uitbundig ge”high-fived”.

Veel blije gezichten gezien en de meiden zijn helemaal enthousiast. Want een wedstrijd spelen is echt leuk! Ook al kan je even niet nadenken tijdens de wedstrijd, en gaat het heeeel snel allemaal.. Basketbal is een leuke team sport.

Let goed op deze meiden, dit kan zeker nog een toppertje worden!

Coach Bo.


Huisregels

Trainings/algemene huisregels:

1. Wees op tijd, zodat de training op de juiste tijd kan beginnen.
Iedereen wil graag weer sporten, genut de tijd om te basketballen, nu het weer kan. Nu tijdens de coronamaatrdegelen, mag je niet eerder dan 5 minuten voor het begin van de training de Sportboulevard in.

2. Je mag de zaal niet betreden met buitenschoenen, draag goede stevige sport/basketbal schoenen.
Doe je basketbalschoenen in de hal aan en betreedt dan de zaal. Wanneer de kleedkamers weer open gaan, kleed je je om in de kleedkamers, die je betreed via de gang (niet via de sportzaal). Ouders en andere bezoekers zijn niet welkom in de zaal, zodra het weer mag, kunnen zij op de tribunes of achter de deuren de trainingen en wedstrijden bijwonen.

3. Als je niet kan komen trainen, meld je dan af bij je trainer.
Als het goed is, ben je op de hoogte van de teamindeling en heb je het nummer van je coach of zitten je ouders/verzorgers in de groepsapp van het team. Als dit niet zo is, neem dan contact op met info@rowic.nl

4. Voor de training dienen de baskets gehaald te worden, de jongere leden doen dit onder begeleiding met een coach.

De regel is: Eerst baskets en spullen klaarleggen daarna pas een balletje gooien. Dit geldt ook voor het opruimen.

Bij het opzetten van de baskets moet je elkaar helpen, want de bocht om in de berging is lastig,  let goed op dat de basket niet tegen de deur, muur of elkaar botst.

De basket opzetten neerhalen moet met beleid gebeuren, zorg dat er altijd een trainer/coach bij aanwezig is. De basket mag niet naar beneden stuiteren, hierdoor gaat hij kapot.

Gaat het mis en/of gaat er iets kapot meldt het aan de coach, die kan het doorgeven aan de TC (Jasper, Ruben, Rolinka en/of  Hester op dit moment), zodat het kan worden doorgegeven aan Optisport. Dan kan het gemaakt worden.

Neem een bidon met water mee naar de training, geen snoep of frisdrank, sporten is gezonder. Ruim na het basketballen goed op, zet de spullen op de juiste plaats terug.

5. Heb respect voor je teamleden en trainer/coach bij trainingen maar ook bij wedstrijden uit of thuis.
Basketballen doe je omdat je het leuk vindt. Luister naar je trainer/coach en naar anderen en help elkaar.
Als het even minder goed gaat, ga niet schreeuwen of vloeken, zoek naar een manier om in gesprek te gaan. Mocht het niet lukken, dan kan je met grote problemen een mail sturen naar info@rowic.nl en zal het bestuur contact met je zoeken of het probleem proberen op te lossen.

Scheidsrechters en vrijwilligers
Bij thuis en uitwedstrijden hebben we respect voor iedereen die vrijwillig aanwezig is om de wedstrijd te begeleiden. Er wordt niet in discussie getreden met de scheidsrechters. Gebeurt dit wel regelmatig, dan wordt dit team zonder pardon uitgeschreven voor wedstrijden. Iedereen binnen onze of onze collega verenigingen doet dit vrijwillig. Het moet leuk blijven, ook al gaat het soms even niet zo goed. Houd frustratie bij jezelf en ga lekker ballen.

6.Drugs en drankgebruik binnen de vereniging, de sporthal en rondom de sporthal wordt niet getolereerd, indien geconstateerd wordt dit lid zonder pardon uitgeschreven van onze vereniging.
Dit is zo klaar als een klontje, discussie hierover willen we niet.

7. Voor je eigen veiligheid en die van anderen:

Doe tijdens de trainingen en wedstrijden alle sieraden (piercings ook, of anders afplakken met sporttape) af om blessures te voorkomen.

Zorg er ook voor dat je nagels niet te lang zijn, hiermee kun je een lelijke kwetsuur aanbrengen.

Denk eraan dat alle zaken in en aan de sporthal( of in de kleedkamer) niet kapot moeten gaan, want dan kan jij en anderen niet meer ballen.

8. Gebruik tribunes:
De tribune is alleen toegankelijk voor toeschouwers, houd 1.5 meter afstand.

De uitschuifbare tribune in de sportzaal mag niet gebruikt worden, ook niet de eerste treden uittrekken tijdens trainingen. De onderdelen zijn kwetsbaar. Als we dit goed doen, dan kunnen we bij fullcourt wedstrijden de tribunes weer gaan gebruiken.

Teamindeling
Rowic is een vereniging die ruimte wil bieden aan zowel prestatief basketbal op een zo hoog mogelijk niveau als een recreatief basketbal. De indeling van de eerste teams wordt dan ook puur op sterkte gemaakt,  aan de hand van selectietrainingen aan het eind van het seizoen. Rowic probeert met deze selectie het basketballen voor iedereen leuk te maken. Het eerste team is gericht op prestatieplezier in het basketbalspel, terwijl het tweede of derde team gaat om basketbalplezier met elkaar.
In de lagere teams is er meestal ruimte om vrienden, buurjongens en meisjes etc. bij elkaar in een ploeg te houden om gezellig te kunnen basketballen, maar dit is niet altijd mogelijk, het afhankelijk van het aantal spelers dat in een bepaalde leeftijdklasse voorhanden is.

De selectie gebeurd door de trainers van de leeftijdscategorie, zij kijken naar talent, inzet en intrinsieke motivatie. Het belangrijkste is dat iedereen lekker moet kunnen basketballen.

Het is niet altijd leuk om te horen dat je niet in het door jou gewenste team zit, maar basketballen doe je met meerdere anderen, er is altijd ergens een klik met iemand mogelijk. In sommige gevallen kijken we verder dan puur selectie, dit omdat er omstandigheden zijn om het net even anders te doen. Weet dat we dit doen om ieder zijn eigen top te laten bereiken.

Taken 
Alle leden vanaf 14 jaar moeten af en toe bij een wedstrijd aan de wedstrijdtafel zitten. Deze taken staan tijdig aangegeven in de basketball APP. Wij vragen je de app te downloaden en je te registreren met het e-mail adres wat bij ons bekend is (dit e-mailadres is aangegeven op het inschrijfformulier) om wedstrijden te volgen en jouw taken te bekijken. Als je 16 jaar bent kan je ook aangeschreven worden voor een taak als scheidsrechter. Je moet dan uiteraard wel weten hoe dit allemaal moet. Daarom worden er in de loop van het seizoen cursussen tafelen en fluiten gegeven. Zorg ervoor dat je die op tijd volgt. Voor leden van de club is het volgen van een van deze cursussen verplicht (als je hiervoor wordt opgeroepen) en het niet komen opdagen wordt dan ook bestraft met een boete van
€ 50,-.

Taken kunnen niet afgezegt worden, wel mag je zelf ruilen met iemand anders. Bij het niet vervullen van de taken kan het bestuur overgaan tot het opleggen van een schorsing en/of boetes. Deze schorsing en/of boetes zijn vastgelegd in het Tuchtreglement. Zorg er dus voor dat als je zelf niet kan, je tijdig iemand anders regelt die je taak overneemt!

Ga er van uit dat je voor of na je eigen thuiswedstrijd een taak kan hebben. 

 

Lukt het je niet om in te loggen graag contact opnemen met ledenadministratie@rowic.nl

Kaartensysteem

Als je de eerste keer niet komt opdagen leggen wij jou als speler een “gele kaart” op, kom je de 2e keer niet opdagen word dit een “rode kaart” en moet je bij de volgende thuiswedstrijd jouw eigen wedstrijd tafelen! Taken worden duidelijk gecommuniceerd via de nieuwe basketbal app van sportlink. Ook wordt er iedere 3 maanden een schema naar de coach gestuurd. De coaches zijn hiervan op de hoogte en dit zal worden nageleefd. 


Start buiten(selectie)trainingen

Zoektocht buitenlocatie en stalling gelukt!
De afgelopen weken is gebleken dat training geven op openbaar terrein zorgt dat we dit enkel op een half veld kunnen doen, als er anderen ook willen spelen. Na een zoektocht hebben we het voor elkaar gekregen om een samenwerking aan te gaan met SportCity voor het verzorgen van een locatie en stalling voor onze buitentrainingen. We hebben vorige week via marktplaats 2 mooie baskets bemachtigd. Deze staan nu (op slot) op het parkeerterrein van SportCity. Dit terrein mogen we onder begeleiding van kader de komende tijd gebruiken voor onze buitentrainingen. Hier zijn we super blij mee! Trainers hebben instructies gekregen over het gebruik van deze locatie.

Start (selectie)buitentrainingen
Aanstaande dinsdag starten we met de buiten(selectie)trainingen voor onze jeugd. Voor 1 mei moeten wij onze teams opgeven bij de bond, deze trainingen gebruiken wij dan ook om goed in te schatten hoeveel spelers, teams en wie waar kan gaan trainen komend seizoen. Onderstaand het buitenschema:

Let op: MU20/22 is deze week eenmalig naar verplaatst naar vrijdag van 19:30 tot 21:00 uur (eenmalig). Volgende week volgt deze groep op een maandag zoals op het schema.

Let op: MU14 is deze week eenmalig naar verplaatst naar vrijdag van 18:00 tot 19:30 uur (eenmalig). Volgende week volgt deze groep op een maandag zoals op het schema.

Bij regen gaan de trainingen niet door, houd social media in de gaten.

Hoe zit het met de oudere teams?
Wij volgen nog steeds de richtlijnen van het RIVM. Momenteel is het mogelijk om buiten te trainen zonder restricties voor leden tot 27 jaar. Vanaf 27 jaar moeten we ons nog aan de richtlijnen houden. De 2 belangrijkste tot nu toe zijn nog steeds van kracht:

 • Boven de 27 jaar kunnen op sportaccommodaties gezamenlijk buiten sporten met maximaal 4 personen.
 • Zij spelen geen wedstrijden.

Dit betekent dat het wel mogelijk is om buiten te trainen, alleen wel binnen de richtlijnen. 4 personen per basket / helft dus maximaal 8 personen op het veld.

Indien onze heren en dames teams willen gaan trainen dient dit te worden aangegeven bij het bestuur en/of TC. Wij kijken dan gezamenlijk wat er mogelijk is en welke avond we plek kunnen creëren.

Misschien is het vanzelfsprekend, maar alsnog: Het terrein van SportCity wordt aan ons als vereniging opengesteld voor onze buitentrainingen, wij zijn hier dus te gast! Individueel gebruik, trainen zonder begeleiding van deze locatie wordt niet op prijs gesteld.


Clinics
De clinics waren een groot succes, voornamelijk de clinics van de jeugd 10-14 jaar zaten flink vol met ongeveer 25 kinderen per clinic. We merken dat dit voor onze club een goed visitekaartje is voor nieuwe leden. Aanstaande dinsdag is de laatste clinic! (hopen op mooi weer)

Gratis bootcamp voor Rowic leden
Aanstaande zaterdag 17 april verzorgen we met Personal Training Dordrecht 2 bootcamps voor onze leden en kader. Het zou leuk zijn als beiden bootcamps helemaal vol zitten, je kan je nog inschrijven!

Klik hier om je in te schrijven

Nieuws van bestuur maart

Planning voor leden

Clinics

Vanaf maart zijn we gestart met clinics voor alle jeugd van Rowic. Iedereen, dus leden en niet leden van Rowic mogen hieraan mee doen. Clinics zijn eigenlijk trainingen, alleen op een specifiek vlak. Iedereen mag hier dus aan mee doen!! 

Dinsdagen voor jeugd 10-14 jaar
Donderdagen voor jeugd 15-17 jaar

Tijd: 18:00 tot 19:30
Waar: Oranjepark.
Zorg voor voldoende warme kleding en neem eventueel je eigen bal mee!

Geen inschrijving nodig, iedereen mag gewoon komen meedoen!
Zodra het regent wordt de clinic doorgeschoven naar de week erna. Dit heeft dus ook een doorloop in April.

Strart trainingen / selecties

Na de clinics gaan we starten met (selectie)trainingen
Het seizoen loopt normaal tot eind mei, hierin starten wij ook altijd onze selectietrainingen voor de teamindelingen volgend seizoen. Na de clinics schakelen wij over op trainingen in leeftijdscategorieen, dit zal midden april zijn. Zo komen er de volgende trainingen beschikbaar:

Selectietrainingen U12
Selectietrainingen U14
Selectietrainingen U16
Selectietrainingen U18
Trainingen Meiden
Trainingen U22

Wij noemen het “selectietrainingen” omdat het voor ons nu heel moeilijk is om een duidelijk beeld te krijgen van onze leden. De trainers die hierbij aanwezig zijn zullen naar alle waarschijnlijkheid een van deze leeftijdscategorieen training gaan geven in het nieuwe seizoen, zo kunnen deze trainers goed kijken wie er in welk team terecht komt.

Momenteel zijn wij bezig met het maken van een planning. Wij zijn afhankelijk van buitenvelden, welke openbaar zijn en het weer. Wij kijken naar 3 a 4 verschillende trainingsvelden binnen Dordrecht om dit te kunnen realiseren. Alle trainers worden binnenkort op de hoogte gebracht waarna dit ook gecommuniceerd gaat worden. Daarnaast zijn alle trainers of leden die willen trainen, uiteraard in de mogelijkheid om zelf een training te starten naast deze planning. Geef dit aub door aan info@rowic.nl

Ook voor de volwassenen is het weer mogelijk om aangepast te trainen in groepjes van 4.

April chill!!

April Chill wordt een Rowic initiatief met leuke activiteiten voor onze jeugdleden in de maand april. 
Denk bijvoorbeeld aan een dag in het nieuwe klimbos van Dordrecht, lasergamen, bootcamp, de grote rowic Quiz. Ook hiervoor zijn wij druk bezig met een leuke planning voor onze leden. Binnenkort meer!


Planning voor kader

BT3 trainerscursus

CBV Binnenland start binnenkort met het geven van een BT3 cursus voor trainers. Wij mogen daar aan mee doen als er trainers zijn die dit willen behalen. Meer informatie binnenkort. Wil je ook voor minimaal 2 jaar trainer worden bij Rowic en de opleiding willen volgen, meld je aan bij het bestuur!

Trainersclinics

Wij willen in samenwerking met de BAR (Basketball Academy Rotterdam) de clinics gaan organiseren voor trainers, want we zijn van mening dat we door kennis te bundelen als een vereniging kunnen functioneren, leren en groeien.


Vacature Voorzitter

Wij zijn per direct opzoek naar een nieuwe voorzitter voor Rowic die samen met ons wil gaan voor ons nieuwe beleidsplan! 

Eind 2019 hebben meerdere mensen zich gemeld om te helpen bouwen aan een toekomst voor Rowic in de Drechtsteden (Dordrecht en Papendrecht). Begin 2020 hebben zich nieuwe bestuursleden gemeld die samen met het bestaande bestuur het seizoen 2019/2020 hebben afgerond. De nieuwe bestuursleden hebben zich in het bijzonder gericht op de toekomst van de club. De toekomst die begint in het seizoen 2020/2021. De nieuwe bestuursleden hebben afgesproken het technisch beleid van Rowic te actualiseren en met elkaar en de leden heldere afspraken te willen maken over de ambities voor de club. Er zijn daarvoor drie begrippen gekozen die de komende vijf jaar van belang zijn. De eerste twee begrippen hebben betrekking op wie we willen “verbindend” en “vertrouwen”, het derde begrip heeft betrekking op hoe we willen werken (omgaan met elkaar) “professioneel”.

Bekijk hier onze vacature

Bezoekersprotocol

Bezoekers kunnen weer terecht op de tribune. Deze week wordt het bezoekersprotocol afgestemd en klaargezet om voor 12 september (start wedstrijden) en zo hebben we alles netjes geregeld.

Voor oefenwedstrijden komend weekend vragen wij alvast een handeling van dit protocol uit te voeren als bezoeker, namelijk plaats te nemen op de *beige* stoelen op de tribune!

Er worden geen toeschouwers/bezoekers toegelaten in de zaal.


Let op: uitschrijf datum voor 1 mei!

Uitschrijven bij de vereniging moet schriftelijk via info@rowic.nl vóór 1 mei (eind seizoen) van ieder jaartal.

Indien je uitschrijft na deze datum ben je de inschrijfkosten van de bond verschuldigd. Heb je je vóór 1 mei uitgeschreven, maar schrijf je weer voor het begin van het nieuwe seizoen, brengen wij 50,00 euro administratiekosten in rekening. Dit in verband met correcte teamindelingen en inschrijvingen van teams bij de bond. Met uitschrijven midden in het seizoen (september/april) wordt de volledige contributie in rekening gebracht. Na uitschrijven wordt er (indien schuldvrij) een schuldvrijverklaring toegestuurd.


Utlestie sapien vitae malesuada

[kswr_dropcaps drpcp_letter_fstyle="font-family:Inherit;font-weight:500;" drpcp_content_fstyle="font-family:Inherit;font-weight:inherit;" drpcp_content_color="#333333" drpcp_letter_color="{``type``:``color``,``color1``:``#ec423c``,``color2``:``#cc5dff``,``direction``:``to bottom right``}" drpcp_letter_bgsize="58" drpcp_letter_br_radius="0" drpcp_letter_bgcolor="{``type``:``color``,``color1``:``#ffffff``,``color2``:``#fff``,``direction``:``to left``}" drpcp_letter="A" drpcp_letter_font_def="0" drpcp_content="dmiration we are surrounded possession frequently them. Empilait acable heureuse capitale havresac nul etroites. Tours him route accable ecarter grand. Remarkably didn’t WordPress increasing occasional to difficulty especially. Known tiled he sorry joy balls. Bed sudden manner indeed now feebly. Bout avez was main jet. There are suivit bourse depuis. Them longues republique paraissents i people young evidemment reprende tristement the people grouillen musique pressentit. Yeuses are in nouent no pleurs ouver forges. She is coup entre art connu votre essor. Voe oui pere.

" drpcp_content_font_def="0" drpcp_content_fsize="font-size:15px;" drpcp_letter_style_def="0" drpcp_letter_margins="margin-top:5px;margin-bottom:0px;margin-left:6px;margin-right:13px;" drpcp_letter_br_advanced="0" drpcp_letter_br_normal="{``borderwidth``:``2px``,``bordercolor1``:``#ec423c``,``borderstyle``:``solid``,``bordergradientdirection``:``none``,``bordercolor2``:``#cc5dff``}" drpcp_letter_fsize="font-size:27px;"]

You disposal strongly quitting them settling.

Me principles apartments. Has visitor law attacks pretend you calling own excited paint. Contented attending smallness the oh ye unwilling. Turned favour A man two but lovers.

 • Perfectly offending attempted add arranging .
 • Respect invited request charmed me warrant.
 • Between had observe pretend delight for believe.
 • Do danger in to adieus ladies houses oh eldest.

Devient on travers pu entendu savants.

On it differed repeated wandered required. Then girl neat why yet knew rose sport paraissait. Moreover property kindness greatest be striking laughter.

[kswr_dropcaps drpcp_letter_fstyle="font-family:Inherit;font-weight:500;" drpcp_content_fstyle="font-family:Inherit;font-weight:inherit;" drpcp_content_color="#333333" drpcp_letter_color="{``type``:``color``,``color1``:``#ffffff``,``color2``:``#cc5dff``,``direction``:``to bottom right``}" drpcp_letter_bgsize="58" drpcp_letter_br_radius="0" drpcp_letter_bgcolor="{``type``:``color``,``color1``:``#ec423c``,``color2``:``#fff``,``direction``:``to left``}" drpcp_letter="B" drpcp_letter_font_def="0" drpcp_content="out avez were main oui them fait is bois. Devant lazzis them suivit bourse depuis. They republique paraissents he young evidemment tristement oil grouillent pressentit. Courir yeuses nouent nous pleurss ouvert forges. Sur coups ilss entres connu votre essor. Voie oui ton per." drpcp_content_font_def="0" drpcp_content_fsize="font-size:15px;" drpcp_letter_style_def="0" drpcp_letter_margins="margin-top:5px;margin-bottom:0px;margin-left:6px;margin-right:13px;" drpcp_letter_br_advanced="0" drpcp_letter_br_normal="{``borderwidth``:``2px``,``bordercolor1``:``#ec423c``,``borderstyle``:``none``,``bordergradientdirection``:``none``,``bordercolor2``:``#cc5dff``}" drpcp_letter_fsize="font-size:27px;"][kswr_heading head_title_color="{``type``:``color``,``color1``:``#666666``,``color2``:``#333``,``direction``:``to left``}" head_subtitle_color="#666666" head_title_fsize="font-size:19px;" head_title_fstyle="font-family:Merriweather;font-weight:300;font-style:italic;" head_subtitle_fsize="font-size:16px;line-height:2.2;" head_subtitle_fstyle="font-family:Merienda;font-weight:200;font-style:inherit;" head_title_margins="margin-top:0px;margin-bottom:0px;" head_subtitle_margins="margin-top:0px;margin-bottom:0px;"]

Norem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt  aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip  Duis aute irure dolor reprehenderit in voluptate velit esse cillum.

[/kswr_heading]

Prisonnier primeveres arriverent survivants comprendre. Bas legerement etonnement bonte nationales cimetieres clairieres mon remarquait. Abondance attardent que age dentelles tot soufflent. Trouvent relevent hebetude ne exploits promptes pu remparts ca ma. Heros ornee robes tu me. Les dut ces brique grande ete semble.

Me [Collecting Affronting] principles apartments. Has visitor law attacks pretend you calling own excited paint. Contented attending smallness the oh ye unwilling. Turned favour A man two but lovers. Position couleurs souliers ni matieres on joyeuses. Bout cinq elle qu nees soit faux sa. Faite six nos ras grave voila. Ils epluchant seulement bon alternent defensive portieres.