Trainers gezocht!

Teamindelingen
De afgelopen tijd zijn de teamindelingen gemaakt in samenwerking met alle trainers uitvloeiend van eerdere selectietrainingen, de teamindelingen staan onder “teams” op de website ingedeeld.

Trainingsschema
Ook het nieuwe trainingsschema staat online. Bekijk hem hier

Whatsapp Community
Misschien ben je al toegevoegd aan een van onze whatsapp groepen. We hebben een Rowic Community groep aangemaakt, hieronder vallen alle teams voor zowel spelers als ouders. Vanaf U14 is er ook een spelersappgroep aanwezig, onder de U14 zijn er alleen oudergroepen.

De trainers zullen voor de start van het nieuwe seizoen alle spelers/ouders uitnodigen voor een van deze groepen. Mocht je in de week voor de start van de trainingen nog niet in een appgroep zitten, kijk dan goed in welke je je toe wil voegen. Je moet hiervoor een aanvraag indienen, hierna wordt je toegelaten in de groepsapp.

Trainers gezocht
We zijn alweer een hele tijd bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Een van de belangrijkste onderdelen van de voorbereiding is de teamindeling. Zoals het er nu naar uitziet hebben we niet voldoende vrijwilligers. Dit betekent dat we onvoldoende trainers en coaches hebben om alle teams een juiste bezetting te geven.

Wanneer er onvoldoende trainers en coaches zijn betekent het dat we minder teams kunnen indelen wat mogelijk tot gevolg kan hebben dat er spelers zijn die het aankomend seizoen niet kunnen spelen en trainen. Dit is iets wat we natuurlijk niet willen.

Daarom zijn we dringend op zoek naar coaches en trainers voor de teams. Iedereen die dit wil kan zich aanmelden. Mocht je weinig of geen ervaring hebben dan is dat niet direct een probleem. Vanuit Rowic gaan we ondersteunen met opleidingen om meer kennis op te doen over basketball, de spelregels en het geven van trainingen. Mocht je ons willen helpen meld je dan zo snel mogelijk aan!

Omdat we ouders willen stimuleren om mee te helpen bij de vereniging is de keuze gemaakt om kinderen van ouders die Rowic ondersteunen als vrijwilliger voorrang te geven. Dit is het geven van voorrang bij het plaatsen binnen een team waar al een trainer/coach voor beschikbaar is. Dit is ook van toepassing op andere vrijwilligersfuncties zoals posities binnen verschillende commissies of binnen het bestuur.

Hierbij dus de dringende oproep om je aan te melden als vrijwilliger bij Rowic zodat we zoveel mogelijk spelers kunnen laten genieten van basketball.

Mocht je vragen hebben over de functies of je aan willen melden voor een van de functies van trainer, coach of een andere vrijwilligersrol bij Rowic dan kun je dit aangeven via een mail aan info@rowic.nl. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Teams zonder trainer:
U14-3 (nieuwe wachtlijst team)
U16-3
U18-2

Met sportieve groet,
Namens het bestuur van D.B.V. Rowic.