Rowic MU18-1 behaalt maximaal resultaat in moeizame ontmoeting…

Door Martin Dekker: 

De titel is een eufemisme. En geen understatement.

Een eufemisme is een woord of een formulering met een verzachtend, verhullend of verbloemend karakter. Eufemismen worden gebruikt ter vervanging van aanduidingen die men bedreigend, kwetsend, onfatsoenlijk, onaangenaam of in een andere zin te negatief vindt.

Als ik dan zeg dat onze wedstrijd tegen Cady ’73 een moeizame ontmoeting was, dan bedoel ik eigenlijk te zeggen dat we als een ‘natte krant’ speelden. Nou is ‘natte krant ook weer een gezegde en zo lijkt dit stukje op een les in Nederlandse taal. En dat is eigenlijk de bedoeling niet.

Maar de waarheid is het wel. Het was niet alleen mijn mening, de spelers zelf hadden ook zoiets van: ‘wat zijn we aan het doen’? En het is niet dat ze dit niet vooraf wisten. Tuurlijk wisten we dat Cady vorige week nog een pak op hun broek hadden gekregen in hun uitwedstrijd tegen Juventus. 94-33. En ondanks dat je dit benoemt, dan zeg je er uiteraard bij: “Denk er niet te makkelijk over! Je moet de wedstrijd nog spelen! Je hebt nog niet gewonnen, je moet nog beginnen!” Wat je ook zegt, het komt niet binnen op de juiste plek in de hersenen. Dit stukje tekst komt terecht bij de opslagruimte in het hoofd, dichtbij de meatus acusticus externus… ofwel de uitwendige gehoorgang. Die opslagruimte is vaak leeg, vandaar dat de ‘acusticus’ erg goed te noemen is.

Na een enkele minuut schoot deze topcoach (ahum) al in een time-out. Hmmm, mijn werk niet goed gedaan. Ik heb ze niet goed voorbereid op wat komen ging. We stonden al met 2-4 achter en tuurlijk, er is nog een hele wedstrijd te spelen, maar als we zo de wedstrijd openen en we blijven zo spelen, dan staat het diep in de tweede helft 18-19 en moeten we er alles uithalen om deze wedstrijd alsnog binnen te slepen.

En het zeker geen slechte basis waarmee we de wedstrijd openden: onze captain, topschutter in de vorige wedstrijd Ewout, Rik, Thomas, Shandro en Nigaïl. Nigaïl die afgelopen donderdagavond op de training een supertraining had. Zowat alle schotpogingen, afstand, in the bucket, floaters, gingen raak en hij was absoluut niet af te stoppen. Maar zelfs met Ewout en Nigaïl ging het uitermate stroef.
Natuurlijk moest er gewisseld gaan worden. Pas nadat Emmanuel erin werd gebracht, begon het iets beter te lopen en Emmanuel kun je altijd goed gebruiken om de defense van de tegenstander open te breken en pijn te doen. Ook heeft ie een Le Bron-achtige manier van het blocken van de bal en dus zogezegd zo gedaan. Met het inbrengen van Emmanuel en Joost, slaan we een klein gaatje en ronden we de dramatische 1e kwart af met een voorsprong van 14-7.

Het tweede kwart liet geen beter beeld zien. We hadden vandaag 6 man op de bank en dat is eigenlijk teveel voor een wedstrijd als deze. Als het niet draait, dan wil je ze eigenlijk meer speeltijd geven om ze het samen in het veld zelf op te laten lossen. Maar wanneer je telkens spelers door wisselt, dan krijg je dat niet voor elkaar. Het is namelijk makkelijker een speler in te passen of toe te voegen, wanneer de groep goed speelt en vooral goed samenspeelt. Je haakt als wisselspeler dan veel makkelijker aan. En nu, als je wisselt, staan er 4 man te ‘klooien’ en dan ga je automatisch meeklooien.

De rust brak aan en het was stuivertje wisselen. In het tweede kwart werd het gaatje van 7 punten vergroot tot 9 punten en dat was eigenlijk bijna een gelijkspel in het tweede kwart. (11-9). De ruststand was dus 25-16. En dat is voor Rowic U18-1 eigenlijk een ondermaatse prestatie. Maar een voorsprong is een voorsprong, maar het was wel duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden.

En dat werd hen dan ook wel duidelijk gemaakt aan het begin van de tweede helft. Nu meteen vanaf het begin er in vliegen en duidelijk maken aan Cady dat het hier stopt en in Dordrecht voor Cappellenaren helemaal maar dan ook helemaal niks te halen is. In het 3e kwart werd dan ook duidelijk gemaakt dat het spel niet geweldig was, maar dat we de kaas niet van onze tosti laten eten. De periode werd beslist met 17-2 en het gaatje werd een gat en de spelvreugde nam toe. Zo gaat het ook meestal. Speel je beter, dan voel je je beter en wanneer je je beter voelt, dan ga je eerder beter spelen dan slechter.

De kopjes begonnen bij Cady een beetje te hangen. Duidelijk werd dat ze tekortschoten en Rowic niet konden afstoppen. Over de hele linie werd hard gewerkt en er werd redelijk door gewisseld met Lex, Emir, Stijn, Joost en Jamie. Op Jamie na, viel iedereen in de punten en dat op zich is een vooruitgang. Zelf als coach vind ik het leuk dat iedereen een deel heeft in de score en dat is het volgende doel voor de komende wedstrijden. Jamie had vandaag zeker de kans om op het scorebord terecht te komen, maar het zat ‘m niet mee. Beetje pech, maar dat maken we de volgende keer wel goed. Het zal ‘m overigens een rotzorg zijn, want zijn eigen team U12-4, waar hij coach van is, won vandaag zijn 2e wedstrijd en als coach myself snap ik zelf ook wel dat ie dat resultaat het allerleukste vind. Dus James? Opnieuw gefeliciteerd. 2 op 2 gewonnen, net als de U18-1!

De 4e periode was er één van consolideren en de voorsprong uitbouwen. Ewout deed vandaag opnieuw zijn best om topscorer te worden (net als vorige week), maar de basketbalgoden waren vandaag niet met hem. Driepunters werden airballs en sommige schoten kwamen bovenop de bordrand terecht. De hilariteit op de bank was er niet minder om. Maar het moet gezegd worden, die A16 smile bleef gewoon op zijn gezicht staan. Hij liet zich niet uit het veld slaan.

Een wissel van onze captain kon niet uitblijven en zijn smeekbede in het 4e kwart om er weer te worden ingebracht, kon natuurlijk niet worden gehonoreerd. Ergens in de wedstrijd had Ewout wonder boven wonder een driepunter weten te scoren en zijn lach was toen breder dan de A16. Maar helaas bleef het daarbij. Geen gebaksbelofte deze keer. Ik trapte er ook niet in toen hij weer wilde invallen in het 4e kwart. Ja hoor, waar is dat gebak dat je vorige keer beloofde?

Over het algemeen stonden we ons mannetje in de 3e en 4e kwart en speelden we soms zoals we eigenlijk altijd willen spelen. Hoog tempo, veel passes, beweging en de vrije man zoekend. En heel soms kwam dat er prachtig uit. Goeie strakke passes onder het bord en wachten totdat er iemand helemaal vrijkwam. In principe moet je ervoor zorgen dat je geen scheidsrechter nodig hebt voor de punten onder het bord. Probeer niet te scoren wanneer je door 2/3 man wordt verdedigd. Fake en pass naar de vrije man. En als je dat dan ziet gebeuren, dan volgen de complimenten vanzelf direct aan de zijlijn. Uiteindelijk wisten we toch nog een groter verschil op het scorebord te maken. 36 punten. 4e kwart 23-11.  Uiteindelijke uitslag: 65-29.

Scores: Emmanuel 18, Shandro 15, Nigaïl 7 (1x 3P), Thomas 6, Rik 6, Joost 4, Ewout 3 (1x 3P), Stijn 2, Lex 2, Emir 2 en helaas Jamie 0.

Volgende week zondag krijgen we een zwaardere uitdaging te verwerken. Wedstrijden tegen Rotterdam-Zuid zijn altijd op en top spannende wedstrijden. Verschillen tussen de teams is er eigenlijk weinig en we zullen er dan écht moeten staan vanaf de eerste tot de laatste minuut. Verslappen is er niet bij. Motivatie en inzet mag geen tekort aan zijn. Dus werk aan de winkel, jongens. The road to glory continues…..

Afspraak:  Zondag 29-1-2023 om 14:00 uur in de Sportboulevard Dordrecht


Rowic MU18-1 op dreef in uitwedstrijd in Oud-Beijerland...

Om een uur of 4, op een zeiknatte zaterdag 14 januari, verzamelden de mannen zich achter de Sportboulevard, om af te reizen naar Oud-Beijerland om tegen de plaatselijke basketbalclub B.O.B. hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar 2023 af te werken. Aan het eind van het jaar 2022 ging de geplande wedstrijd tegen B.O.B. MU18-1 niet door. En in december kregen beide verenigingen het niet meer voor elkaar om tegen elkaar uit te komen. En dus waren de verwachtingen gespannen hoe het zou gaan verlopen. Zij waren weliswaar in onze vorige halfjaarcompetitie onder ons geëindigd, maar zoals wel vaker blijkt in onze leeftijdsklasse, je kunt zowel winnen van iedereen als verliezen van iedereen. De vorm van de dag is heel vaak erg bepalend. Hoe ze opstaan op die dag, wat ze meemaken op die dag, alles wordt meegenomen in de ‘vorm van de dag’.

Nou ben ik een ouwe vent en ik hoor je denken: “Hey ouwe, wat weet jij daar nou van?” Gelukkig hoor ik het je denken, want laat ik zelf niet gaan denken, dat je dát hardop gaat zeggen! Je kunt namelijk te ver gaan. Je zegt maar gewoon u. Nee, in deze leeftijdsklasse is stabiliteit van vorm en inhoud af en toe ver te zoeken. Maar als ze dan eenmaal ‘hot’ zijn, dan zijn ze ook écht ‘hot’!
Maar het tegengestelde is vaak óók waar.

Vandaag waren we niet compleet. Emir had afgezegd en Joost ook. Constantijn had zich voor het eind van 2022 al teruggetrokken van het team. Studie en verhuizing kunnen onoverkomelijk zijn om je sport te kunnen blijven beoefenen. Voor het aantal spelers maakt het weinig uit. Op papier hebben we 12 spelers en in de problemen komen we eigenlijk nooit. Da’s dan één van de voordelen, want een grote groep van spelers op je bank hebben zitten bij het spelen van een wedstrijd is verder nooit prettig. Voor je gevoel ben je alleen maar aan het wisselen en op een gegeven moment houd je niet meer bij, wie je eerst had ingebracht en wanneer je een ander weer had gewisseld.
Met een grote groep van spelers met onderlinge verschillen in kwaliteit (want die zijn er nou eenmaal) is het vaak erg lastig om een evenwichtig team op het veld te laten spelen.

Maar met 9 spelers is het normaal gesproken redelijk fijn om een wedstrijd te spelen. Je kunt behoorlijk wat fouten incasseren voordat je met het spelersaantal in de problemen komt. Daarnaast kun je van de wedstrijd een zgn. ren en vliegwedstrijd maken. Hoog tempo offense en defense met gebruik van pressing en een bijbehorend hoog tempo van wisselen. Maar wat vooral belangrijk is, is dat ze het koppie erbij houden en slim basketballen. Dat heb ik dan liever.

Na een lekkere warming-up was het handjes schudden, elkaar succes wensen en klaarstaan.
De sprongbal werd gewonnen en de opdracht was duidelijk. We hebben 2 aanvalsspelletjes, de 1 vier ofwel 14 en de Flex Offense. We zouden deze strategie niet verplicht elke aanval spelen en zeker niet om mee te beginnen. Even de kat uit de boom kijken en zien waar B.O.B. mee komt. Ik haal even de punten bij B.O.B. weg, dat tikt makkelijker. BOB stond in een variant van een M2M in een zone-opstelling. Iets anders kan ik er niet van maken. Het was wel een Man-2-Man, want ze liepen wel mee met hun aanvaller, maar het zag er raar uit. Er was er dan ook één van ons team, die daar dan ook direct handig gebruik van maakt. Ewout zag zijn kans schoon en drukte meteen af in 3-puntsland.

Liet die 0-3 op het bord volgen door een normale tweepunter, liet Nigaïl er even een driepunter in ploffen, maakte zelf de ‘Rotterdammer’ (0-10), om na een toevallige rake score van BOB er nog een ‘Curry’ in te gooien. BOB deed voor spek en bonen mee, scoorde er nog één van 2 en liet het eerste kwart door Stijn afsluiten met de helft van vrije worpen en een normale score. Als je het dan allemaal goed gelezen hebt en hebt gesnapt wat ik bedoelde, dan weet je dat de stand na 10 minuten 4-16 is. En dat was het.

Het tweede kwart vond ik in mijn app géén score terug van Ewout. Niet dat ie moe was, maar ik haalde hem er gewoon uit. Het zijn aardige jongens van BOB, inclusief de coach(es) en je kunt het niet maken dat je Ewout telkens op ze afstuurt. Je bent tenslotte op bezoek. En om het in dit verslag nou de hele tijd maar te hebben over Ewout is ook zo saai. Hij, nummer 14, scoorde vandaag maar liefst 26 punten, waarvan 4x driepunters.

In zijn kielzog gevolgd door Nigaïl met 12 punten (2x driepunters). Emmanuel met 10 punten. Shandro met 9 punten. Stijn met 5 punten en Lex met 1 punt. Dit is vooral leuk voor de scorers in de wedstrijd, maar de niet-scorers lieten zich natuurlijk in de wedstrijd niet onbetuigd. De overwinning van vandaag was een gezamenlijke inspanning. Er werd ditmaal goed geluisterd naar de coach. Halverwege de eerste periode (volgens mij) verwerd de M2Mzone van BOB tot een échte zoneverdediging. Daar waar hun M2M al weinig uithaalde, de zone die zij speelden, was er één van weinig activiteit en beweging. De hoeken werden niet verdedigd en wij konden lekker vrijuit passen, de kop inspelen en de bal laten gaan. Tegen deze ‘zone’ werden toch maar liefst 6 driepunters geschoten en een reeks van andere tweepunters. Er was op het moment dat zij omschakelden van de M2M naar de zone ná een time-out een grappig moment. Wij zetten een screen op de lowpost van BOB en onze speler liep inderdaad weg, maar de verdediger niet. Daar stonden we even met een mondje vol kiezen. Waarom loopt ie nou niet mee???? Huh, guys?? Ze staan zone. Ja, ik weet het, het lijkt heel erg op hun M2M, maar het is toch écht een zone. Gelukkig is BOB verder de hele wedstrijd zone blijven spelen. Verwarring was groot.

Begin tweede helft liet Rowic MU18-1 de teugels meteen al aan het begin vieren en kregen we de ene fastbreak na de andere om de oren. Een beetje te gemakkelijk naar de zin van de coach. De opdracht was duidelijk: Begin niet te makkelijk. Pak ze aan zoals je dit in de eerste helft deed en pak ze op. Maar zoals zo vaak bij sport, als de stand het toelaat, nemen ze gas terug en denken ze er wat makkelijker over. Dat is nou de reden dat je een coach hebt. Want die snapt hoe dat werkt. En die is niet makkelijk, dus na wat punten-en gezichtsverlies herstelden ze ‘the order of things’ en werd BOB weer vastgezet, bij balbezit werd de tijd opgemaakt door Rowic en bleven de puntjes gewoon bij elkaar geharkt worden.

De tweede helft werd de voorsprong door Rowic uitgebouwd van 10-32 naar 31-63 en met de complimenten van de coach van BOB, die aangaf dat we beschikken over een goeie ploeg, die vooral sterk was in zijn defense. Daar heeft ie wel een punt, we scoren niet altijd makkelijk, zeker niet zoals vandaag, maar defensief staan we ons mannetje wel. Vlak voor tijd heeft de coach ‘het gebak’ van Ewout veiliggesteld door hem 1 minuut vóór tijd nog in te brengen. Wonderwel scoorde hij nog 4 punten, waardoor we de volgende keer op gebak worden getrakteerd!! Ik doe er nog wat te drinken bij (doen we als we thuisspelen) en dan houden we alsnog het feestje.

Komende wedstrijd: Zaterdag 21 januari 2023 om 16:00 uur. Rowic MU18-1 - Cady ’73 MU18-2.

Ontbrak u in Oud-Beijerland???? Dan hopen wij u te verwelkomen in Dordrecht. Zie de afspraak hierboven. ‘The road to glory’ begon afgelopen zaterdag en gaat verder op 21 januari! Wij gaan ervoor!


Scheidsrechterscursus

Beste basketballers,

Graag nodigen we je uit voor de scheidsrechterscursus voor clubscheidsrechters (BS2) op zaterdag 7 januari 2023!
Vanuit de NBB bestaat de cursus uit 2 workshops, een oefenwedstrijd fluiten en een Proeve van Bekwaamheid (examenwedstrijd fluiten). Om het voor jullie makkelijker te maken hebben we deze onderdelen gecombineerd in 1 dag, waardoor je dus in een paar uur je scheidsrechtersdiploma kunt behalen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vanaf 9.45u inloop in sporthal Optisport Dordrecht
10u-12u theorie door Sandra Bakker, bondsscheidsrechter NBB
12u-12.30u pauze (neem zelf lunch mee!)
12.30u-15.30u oefenwedstrijden/Proeve van Bekwaamheid

Wat moet je meenemen?
- Sportkleding voor spelen oefenwedstrijden
- Basketbal/-zaalschoenen
- Fluitje (als je dit hebt)
- Lunch
- Drinken

Let op: volgens het clubreglement (https://www.rowic.nl/club-reglement/#tafelen) kun je als wedstrijdspelend lid van een U16-team of hoger ingedeeld worden om wedstrijden te fluiten, je moet dan in het bezit zijn van een scheidsrechtersdiploma. Het volgen van een scheidsrechterscursus is dan ook verplicht!

We hopen je te zien op 7 januari!

Met vriendelijke groet,
Arbitragecommissie DBV Rowic


Rowic dames 1 wint knap na achterstand

Rowic dames 1 wint knap na achterstand

Een wedstrijd op zondagavond is niet gebruikelijk voor de Rowic dames. Het werd gecombineerd met een middagje poolen en gezamenlijk eten. Na al die gezelligheid moest er nog wel gespeeld worden. Juta mocht eindelijk aantreden na een lange schouderblessure. Dus het Rowic dames teams was eindelijk compleet.

De Rowic dames moesten nog wel even inkomen in de eerste helft. De tegenstander begon snel met een voorsprong van 5 punten. Deze werd door de dames weer teruggeschroefd naar 1 punt en zo wisselende het elke keer af. Er werd door beide teams veel gemist en dit resulteerde in een ruststand van 20-19.

Het derde kwart werd sterker begonnen. Er werd minder gemist.
Met name Rolinka domineerde dit kwart met drie-punters en trick-shots. Maar ook de tegenstander wist onder het bord tot score te komen waardoor het eindstand derde kwart 39-37 stond in het voordeel van Utrecht Bulls.

Begin vierde kwart wisselende de scores weer af. Maar door wat minder scherpte bij Rowic kwam er toch een achterstand van 6 punten met nog 3 minuten op de klok. Een time-out werd genomen. Na de time-out werd het gas opengezet door de Rowic dames. Joelle had een aantal steals waaruit een score kwam. Goed teamspel domineerde de laatste minuten. Rolinka maakte de gelijkmaker en met nog 11 seconden op de klok, wist ook Marjolein de basket te vinden door wederom een steal van Joelle. Rowic ging met de winst naar huis, eindstand 52-54


Wedstrijdverslag: Dames 1 maakt het zichzelf moeilijk...

Dames 1 maakt het zichzelf moeilijk....

Verslag door Martin Dekker:

Afgelopen zondag 9 oktober moest Dames 1 aantreden bij en tegen Rotterdam-Zuid. Een gevecht na 2 wedstrijden in de middenmoot en een kans om aan te haken bij de leidsters in de competitie. Dus het ging wel ergens om. Na het thuisverlies tegen Binnenland met maar 10 punten moesten de ruggen worden gerecht, koppies omhoog gericht en punten worden gehaald. Na een rommelige start met balverlies over en weer nam Rowic het initiatief met een 7-9 voorsprong. Met regelmaat ontsnapte Joëlle aan het gewoel met diverse fastbreaks en scores daaraan gekoppeld. Na deze beginfase oogde het spel van Rowic sterk en kregen ze veel mogelijkheden, maar de passing bleek onvoldoende. Rowic kreeg een behoorlijk aantal opgelegde kansen om de score verder uit te bouwen, maar de eerste periode werd met een klein verschil afgesloten. 11-15.

Bij de start van de 2e periode leek Rowic uit te gaan lopen op Rotterdam-Zuid, maar ze faalden jammerlijk in de fastbreak. 3 breaks op een rij werd niet uit gescoord en daardoor was de schade voor Rotterdam-Zuid beperkt. 11-17. Op dat moment ging de (bonds)scheidrechter rare scheidrechterlijke dwalingen maken en bij protest ook nog eens Technische fouten uitdelen. Dat betekent natuurlijk extra vrije worpen, balbezit, een 3-punter uit het niks en boem! 18-17! Rowic krijgt in die fase weinig mee van beide scheidsrechters en Rotterdam-Zuid veel te makkelijk. In de daaropvolgende 5 minuten falen zowel Rowic als Rotterdam-Zuid met het afstandsschot en onder de borden, tot het moment dat Joëlle deze fase met een interceptie weet af te sluiten met 18-19. De scheidsrechters lieten henzelf niet van hun beste kant zien. Het spel wordt al wat ruwer en daar waar Rowic lichte contacten al snel tot fout opgewaardeerd zien worden, maken de RZ dames het af en toe te bont door onsportieve fouten te maken, die zelfs niet werden bestraft. In de laaste 2 minuten voor de rust breekt eindelijk een wat betere fase aan voor Rowic. 3 breaks op rij en de stand wordt naar 18-25 getild. Een gaatje is geslagen. Jammer genoeg komt Rotterdam-Zuid weer te makkelijk iets terug en wordt de eerste helft afgesloten met 21-25.

De start van de tweede helft maakt duidelijk dat de betere ploeg vanmiddag Rowic is. En al is de start van de tweede helft goed, het wordt niet uitgedrukt in de score. Precies andersom dus. 26-27. Rotterdam-Zuid blijft, dat moet wel gezegd worden, doorgaan en zorgt er voor dat ze in het spoor blijven van Rowic, dat het vertikt een grotere afstand te nemen. Ondanks dat de fastbreak telkens goed uitpakt, het pakt wat minder uit in de score. Rotterdam-Zuid is inside met drives naar het bord wat scherper en scoort daar makkelijker. Bij 28-29 breekt weer een iets langere en slordige fase aan voor Rowic en Rotterdam-Zuid slaat een klein gaatje en beide ploegen strugglen om te scoren. Degene die nu scoort loopt weg van de ander of haakt af. Gelukkig niet het tweede. Ondanks het feit dat Rowic erg onzorgvuldig is en balverlies lijdt, blijven ze toch doorzetten en komen terug op 32-33. Akties naar het bord gaan in deze fase behoorlijk mis, schoten op afstand willen niet vlotten en het spel van beide ploegen golft heen en weer. De periode eindigt gelijk op 36-36.

Het 4e kwart wordt geopend door Rotterdam-Zuid. 38-36. Een serie van vrije worpen worden door beide teams gemist en Kelly maakt gelijk na 3 minuten zenuwachtig basketball. Het foutenfestival gaat verder en het is stuivertje wisselen qua scores. Kelly en Denise draaien de score de kant op van Rowic (41-44), waarna een onrustige fase aantreedt. Joëlle maakt achtereenvolgens een paar fouten, waar Rotterdam-Zuid niet echt van profiteert en na een fastbreak met een (gefloten!!) onsportieve fout op Joëlle, volgt er nog een Technische fout van de coach en jammer genoeg wordt er niet voldoende van geprofiteerd. 42-45. Echt vechtbasketbal ga je nu zien. Rowic maakt het gaatje groter naar 43-47 en de persoonlijke fouten vliegen in het rond. Van 46-49 en 48-49 komen we in de eindfase terecht van deze, geen goeie, maar wel spannende en boeiende ontmoeting. Hier worden reputaties gemaakt en verpulverd, hier worden de meisjes van de vrouwen gescheiden. Met andere woorden, maak af die pot. Pik in die 2 punten en gauw naar huis! De vrije worpen van Joëlle en Rolinka worden uiteindelijk bepalend voor het kleine verschil dat Rowic nog voorstaat. Rotterdam-Zuid komt nog terug tot 50-51. Het wordt 50-52. En in de laatste turbulente 10/15 seconden van de wedstrijd krijgt Rotterdam-Zuid nog de mogelijkheid om de winst nog voor de neus van Rowic weg te kapen. Uiteindelijk onderschept Joëlle de laatste pass op weg naar het schot van Rotterdam-Zuid en wordt de hard bevochten 2 punten binnengesleept.

Een terechte overwinning van Rowic, die zo naar de thuisclub had kunnen gaan. Overwegend in de wedstrijd het beste van het spel gehad, maar op de cruciale momenten, waarop het aanvalsspelletje goed werd uitgevoerd, jezelf niet belonen met een makkelijke score. Vrij veel missertjes onder het bord, vrij veel fastbreaks die werden gemist. Tel die punten op en Rotterdam-Zuid had geen schiijn van kans gehad. Maar niet getreurd, verliezen kost je punten en die krijg je niet meer terug. Aan het missen van kansen, dáár kun je aan werken. Daarom heet het ook afwerken. Beter te veel kansen dan helemaal geen. Dames 1 maakt het zichzelf moeilijk zegt de titel. Helemaal waar. Maar gelukkig waren Joëlle en Denise, samen goed voor resp. 20 en 10 punten, scherp genoeg om het verschil te maken. Maar elk punt telt en elke goeie pass is belangrijk. Deze overwinning is ook een teamprestatie. Als team hard gewerkt en goed verweerd tegen het soms té fysieke spel van Rotterdam-Zuid. Op naar de top!

Volgende wedstrijd 29 oktober thuis om 18:00 uur tegen koploper Lokomotief. Komen jullie ook??


🏀Mediadag bij Rowic!

🏀Mediadag bij Rowic!
Zaterdag 5 november staat er een mediadag op de agenda. Elk team speelt deze dag thuis. Op deze dag zijn er verschillende leuke dingen te doen naast je eigen wedstrijd. Met je team op de foto door een professionele fotograaf, op de film, gifjes opnemen voor socialmedia en tenue verkoop.

Ben je zelf een creatieveling en kan je goed fotograferen en/of filmen? Je bent van harte welkom om mee te helpen!

Wij zoeken ook nog een portable fotostudio incl lichten. Ben jij degene die dit kan verzorgen of weet je iemand die ons daarbij kan helpen? Let us know! Dan maken we er een toffe rowic dag van! info@rowic.nl


3x3 toernooi vrijdag 23 september

Vrijdag 23 september van 17:30 tot 21:00 uur organiseren we een Rowic 3×3 toernooi in de Sportboulevard. Dit valt samen met de nationale sportweek. Dit is een open toernooi, iedereen kan zich inschrijven dus niet alleen Rowic leden.

Schrijf je hieronder in. Inschrijven kan tot 16 september. Er is ruimte voor 5 teams per categorie. VOL=VOL! Het is een lokaal kleinschalig toernooi en gezien de beperkte ruimte geven wij teams uit Dordrecht voorrang.

Spelvorm: 3×3
Aantal teamleden: 4 van dezelfde leeftijdscategorie. Een gemengd team (jongens/meiden) is mogelijk!
Leeftijdscategorieën:
10 tot 12 jaar (U12)
12 tot 14 jaar (U14)
14 tot 16 jaar (U16) 
16 tot 18 jaar (U18)
18+ (M18+)

Klik hier om je aan te melden

Notulen ALV - Lees ze terug

Bekijk hier de notulen van de Algemene ledenvergadering van 31 maart 2022

Lees hier de notulen


Algemene Ledenvergadering Donderdag 31 maart BELANGRIJK!

Dordrecht 16 maart 2022 (meld je aan onder aan de pagina)

Beste leden, ouders van leden en andere belangstellenden,

Hierbij willen wij jullie uitnodigen voor een Algemene Ledenvergadering op donderdag 31 maart 2022 om 20.00 uur (trainingen worden onderbroken!!) in de grote vergaderzaal (1e verdieping) in de Sportboulevard te Dordrecht met het volgende onderwerp:

KUNNEN WE OP EEN VERANTWOORDE MANIER KOMEND SEIZOEN STARTEN?

Er is veel belangstelling voor basketball in Dordrecht. Zelfs zonder actieve ledenwerving stromen de leden binnen. Vooral ook veel jeugd. Dat moet tot een grote en gezonde basketballvereniging in Dordrecht kunnen leiden zou je denken. Er is echter een groot probleem en dat is dat er onvoldoende mensen actief zijn om basketball mogelijk te maken: gekwalificeerde trainers, coaches en scheidsrechters, mensen die de score bijhouden en de zaal opruimen. Er is geen verenigingsruimte. Er is geen samenhangend technisch beleid. Er zijn onvoldoende sponsoren om een stapje extra te kunnen zetten in onze ambities. Allemaal oplosbaar, maar dan moeten er mensen zijn die dit willen gaan aanpakken. De plannen zijn er wel, maar de mensen om het op te pakken zijn er onvoldoende. Een handjevol bestuursleden en commissieleden houden de vereniging draaiende, maar deze zijn stuk voor stuk overbelast. Daardoor worden zaken ook niet optimaal geregeld. Dat leidt tot terechte kritiek, maar ook demotivatie van deze kleine groep.

VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK

Wij zien maar één uitweg: meer mensen moeten actief worden om de vereniging overeind te houden. Daarom willen we het bestuur uitbreiden van 3 naar 6 leden en hopen we na ruim een jaar eindelijk een nieuwe voorzitter te vinden. Er worden stappen gezet: er is een nieuw bestuurslid en we zijn in gesprek met een kandidaat-voorzitter. Daarnaast hebben we echter nog 3 bestuursleden nodig.

En naast het bestuur hebben we ook meer commissieleden nodig. We zoeken momenteel leden voor de sponsorcommissie, de activiteitencommissie, de communicatiecommissie en de materiaal-beheercommissie.

Het huidige bestuur wil niet aan een nieuw seizoen beginnen zonder voldoende bestuurs- en commissieleden. Lukt dat op korte termijn niet, dan wordt er een nieuwe algemene ledenvergadering bijeen geroepen waar een besluit zal moeten worden genomen over het voortbestaan van de vereniging.

Gezien het belang van de vergadering vraagt het bestuur ieder lid dat de vergadering bijwoont, zijn of haar naam op de presentielijst bij de ingang te vermelden en de presentielijst te tekenen.

Mede gezien het grote aantal minderjarige leden is de vergadering openbaar en kan de voorzitter aan iedere aanwezige het woord geven. Derhalve nodigen we met name ook de ouders van onze jeugdleden uit om de vergadering bij te wonen. Stemrecht blijft uiteraard voorbehouden aan de stemgerechtigde leden.

Indien u voorafgaand aan de vergadering reeds contact met het bestuur op wilt nemen, kunt u een mail sturen naar info@rowic.nl. Indien u graag persoonlijk contact wilt, dan kunt u dit melden en zal het bestuur contact met u opnemen.

Wij geloven in de toekomst van basketball in Dordrecht. Maar daar hebben we u bij nodig. Denk voor deze keer eens aan die éne reden waarom u zich wel wilt gaan inzetten: basketball mogelijk maken voor al die mensen die deze mooie sport zo graag beoefenen.

Met hartelijke groet,

Het bestuur van D.B.V. Rowic

Meld je hier aan voor de ALV

  Voornaam & Achternaam

  Agenda algemene ledenvergadering d.d. 31 maart 2022

  1. Opening
  2. Vaststellen notulen ALV 16 september 2021
  3. Benoeming bestuursleden
  4. Uitdagingen waar de vereniging aan het begin van het seizoen voor stond.
  5. Wat is er tot heden dit seizoen gebeurd?
  6. Waar lopen we op vast?
  7. Roadmap richting eind van het seizoen.
  8. Rondvraag
  9. Afsluiting


  Wedstrijden, maatregelen, publiek

  We mogen weer! Momenteel zijn we als vereniging druk bezig om alles weer goed te laten lopen rondom onze trainingen en wedstrijden. We hopen dat we weer voor een langere tijd mogen genieten van deze leuke sport.

  Coronamaatregelen Rowic
  Op onze website vind je onze algemene maatregelen, echter komen er nog wat vragen bij ons binnen over de quarantaine regels:
  Wij hanteren de quarantaine regels die door de Rijksoverheid zijn opgesteld. Weet je niet zeker of je in quarantaine moet? Doe de check via https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/nl 

  Publiek
  Er is weer publiek mogelijk in de Sportboulevard. We hebben een vrijwilligerssysteem opgezet, waarbij je je kan aanmelden voor de vrijwillige taak als QR Scanner bij onze thuiswedstrijden op de tribune. Als scanner kan je tussen het scannen door gewoon de wedstrijd kijken. Er wordt een plaats gereserveerd op de eerste stoel in de hoek van de ingang van de tribune. We hebben iedere zaterdag en zondag open gezet, meld je via onderstaand URL aan om mee te helpen. We hopen dat het hierdoor een kleine moeite is. We hopen dan ook op deze manier voor alle tijdsblokken een vrijwilliger te vinden.

  > Meld je aan voor QR scanner publiek <<

  Uit en thuisspelende ploeg 18+
  We hebben de uitdaging, dat we in een grote sporthal spelen waarbij er meerdere plekken zijn om binnen te komen. Bij onze 18+ wedstrijden zal er voor aanvang van de wedstrijd een QR code scan plaatsvinden.

  Tafelen ouders
  Ook behouden we de mogelijkheid om je als ouder/vrijwilliger aan te melden bij een tafeltaak van je kind/kleinkind. De komende thuiswedstrijden tot en met U14 staan dan ook klaar om je voor in te schrijven en te helpen.

  Meld je aan om te tafelen bij een wedstrijd <<