Rowic MU18-1 slikt thuis bittere pil in slotfase tegen Rotterdam-Zuid MU18-1…

Rowic MU18-1 slikt thuis bittere pil in slotfase tegen Rotterdam-Zuid MU18-1….
Door Martin Dekker

Zondag 29-1-2023. Een derde wedstrijd van het voorjaarsseizoen tegen een ‘bekende’ tegenstander. Uit of thuis, het zijn telkens en opnieuw wedstrijden op het scherpst van de snede. Het zijn ploegen die elk seizoen aan elkaar gewaagd zijn. Ene keer winnen zij, andere keer winnen wij. En het verschil in punten is elke keer minimaal. En ze geven elkaar in de wedstrijd ook geen centimeter ruimte. En dat wrijft. En dat schuurt en dat irriteert.

Dit wordt geen lang verslag. Mag dan wel een man zijn van veel woorden (weinig wol hoor ik achterin de zaal fluisteren…), uitvoerig verhandelen over een nipt verloren wedstrijd is ook mijn sterkste punt niet. Nu kan ik natuurlijk wel stuk voor stuk de spelers op de gril leggen en ze lik op stuk geven voor al die momenten, dat ze niet opletten op een training of dat ze af en toe zoiets hebben van: “Ja dûh, been there, done that…”. Tegenargumenten zijn natuurlijk dat ik ze ‘weer’ niet goed heb voorbereid, dat de tactiek niet deugde, spelletjes die we spelen zijn simpel en werken niet, maar het is allemaal onzin.  Een wedstrijd valt en staat met de instelling hoe je het veld ingaat en de vorm van de dag.

Die vorm zijn we al een tijdje kwijt, maar winstpartijen verbloemen dat. Individuele uitspattingen verhullen een vormcrisis. Vandaag, het moet gezegd worden, speelden Emmanuel en Shandro een meer dan puike wedstrijd. Emmanuel hield ons in de tweede helft in het spoor van RZ en Shandro deed dat min of meer in de tweede helft. Maar 2 man van de 9 is nét niet voldoende. Uitzonderingen daargelaten, de hele ploeg speelde op momenten een ‘verloren’ wedstrijd. Veel verkeerde keuzen maken in een wedstrijd, verkeerde passing dat leidt tot veel turnovers, niet als team rebounden om de bal in de ploeg te houden, kijken naar een situatie in plaats van er iets aan te doen, niet die ‘over mijn lijk’ mentaliteit tonen, door te gaan voor elke losse bal, het zijn typisch voorbeelden van niet goed in je vel zitten en je minderwaardig voelen aan je tegenstander. Onnodig, want we zijn beter dan dat. Een natuurlijk misten we vandaag Ewout en Thomas. Beiden zijn ze natuurlijk vaardig en ervaren genoeg om in deze wedstrijd van waarde te kunnen zijn. Maar goed,

Eén manneke die daarbij positief opviel was Lex. Losse bal? Half losse bal? Bijna vaste bal? Het maakte niet uit, hij maakte als enige de indruk strijd te willen leveren tegen die gasten uit de grote stad. Maar dit weten de mannen zelf ook wel. Ze kwamen zelf ook balend naar de kant bij een wissel, krachttermen gebruikend om uit te drukken dat ze ‘klote’ stonden te spelen.
Maar hoe waardeloos ze zich zelf ook vonden, de inzet werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter. Er werd steeds meer geknokt om eruit te halen wat erin zat. Aan het eind kregen we de kans om RZ alsnog pijn te doen, maar het moet gezegd, zij speelden het prima uit. Als het balletje net naar links rolt op de ring en niet naar rechts, dan had Nigaïl ons vege lijf gered in the dying seconds of the game. En hadden we er nog een verlenging uitgesleept. En verlengingen hebben we vaker gespeeld en vaker gewonnen dan verloren. Maar het mocht niet baten. De 56-58 uitslag stond vast.

Nog wat geharrewar na de wedstrijd met RZ spelers gaf alleen maar aan dat beide kampen er veel aan gelegen was om deze pot te winnen. Het was een 4 punten wedstrijd aan het begin van het seizoen. Zij komen door deze winstpartij op de 2e plaats en wij zakken van 2 naar 4.
Maar we pakken het weer op. In deze competitie zijn er weinig makkelijke wedstrijden. Kop omhoog. Volgende keer komen we ze weer tegen en dan slaan wij weer toe. Wat moet je anders??

Scores:

Emmanuel 17 pnt, 5 fouten!  Shandro 17 pnt, 4 fouten.
Nigaïl 9 pnt/1 fout, Lex 7 pnt/2 fouten, Joost 4 pnt/1 fout, Stijn 2 pnt.

Nieuwe afspraak: zondag 12 februari 2023 om 17:30 uur uit tegen BV Juventus MU18-1.