Rowic Dames 1 maakt het flink spannend

Zaterdag 11 maart

Afgelopen zaterdag speelden de Rowic dames 1 opnieuw tegen de Utrecht Bulls, ditmaal op eigen veld. De vorige wedstrijd tegen de Bulls was erg spannend en nipt gewonnen door Rowic. Het eerste kwart begon sterk voor Rowic met een 12-5 voorsprong. In het tweede kwart liepen de Bulls echter in en werd de voorsprong van Rowic kleiner, Juta was lekker aan het bikkelen met haar rebounds onder de basket al voelde ze zich soms wat kort vergeleken met de lange dames van Utrecht Bulls maar met een 21-17 stand gingen we de rust in.

In het derde kwart maakte Joelle en Rolinka allebei een driepunter en na goed teamspel en goede defence werd de stand 34-23. Rowic leek goed op weg om de wedstrijd te winnen, maar in het laatste kwart werd het toch nog spannend. De Bulls kwamen steeds dichterbij en het leek erop dat de vorige wedstrijd zich herhaalde, maar dan andersom. Met nog een paar minuten te spelen stond het gelijk, maar dankzij twee belangrijke vrijeworpen kwam Rowic drie punten voor te staan.

In de laatste vijf seconden van de wedstrijd besloten (had verlenging kunnen worden) de Bulls nog een fout te maken op Rolinka, waardoor zij twee vrije worpen mocht nemen. De stand was op dat moment gelijk, maar met één rake worp kwam Rowic op voorsprong. De Bulls namen nog een time-out met drie seconden op de klok, Geena ging helemaal los in de hustle in de laatste 3 seconden en zorgde dat ze de bal niet meer kregen. Met een eindstand van 43-42 wonnen de dames opnieuw van de Bulls, maar het was wederom een erg spannende wedstrijd.

Volgende wedstrijd is zaterdag 25 maart waarbij eerst de meiden van Rowic (VU14) (16:00) en daarna de dames tegen BS leiden moeten spelen om 18:00 uur in de Sportboulevard. Kom je ook aanmoedigen?