Beste Rowic leden,

Graag wil het bestuur iedereen op de hoogte brengen van een aantal updates.

Terugtrekken uit huidige competitie
Zoals jullie allemaal wel gehoord hebben in het nieuws is er een harde lockdown tot minimaal 3 maart 2021. Sinds de lockdown heeft de NBB het speelschema wel compleet gehouden door de verloren wedstrijden achter de oorspronkelijke competitie tot begin april te plaatsen, waardoor deze tot eind juni zou lopen. Nu valt er niet meer te schuiven, omdat we dan in de zomervakantie belanden. Het seizoen is daarom als verloren te beschouwen.

De NBB heeft ons gevraagd of we de geplande competitiewedstrijden willen laten staan of dat we ons zonder restricties vanuit de bond terugtrekken uit de competitie.

Het bestuur heeft besloten om alle regionale Rowic teams terug te trekken uit de huidige competitie, zodat iedereen weet waar we aan toe zijn en er geen weerwar ontstaat van wedstrijden die wel/niet doorgaan. We kiezen er voor om, zodra er weer gebasketbald mag worden, op een alternatieve vorm om het seizoen te laten eindigen.

De landelijk spelende teams willen we wel de mogelijkheid geven om op niveau hun wedstrijden te kunnen spelen en willen we daarom ingeschreven laten staan.

Toernooien
We zullen, als de Corona-regelgeving dit toelaat, interne toernooien gaan organiseren op de al geplande speeldata tot medio juni in de Sportboulevard en/of externe toernooien in de regio. Daarnaast, zodra het weer het weer toelaat, zullen we ook buiten actief gaan zijn.

Financieel
Wij krijgen als bestuur regelmatig vragen over waarom we contributie blijven innen.

Als eerste willen we opmerken dat veel kosten gewoon zijn blijven doorlopen en nog steeds doorlopen.

De grootste kostenposten voor Rowic zijn zaalhuur en de Nederlandse Basketbal Bond (NBB). Ook komt Rowic niet in aanmerking voor compensatie vanuit de overheid omdat we niet voldoen aan de eisen. Er zijn echter signalen waaruit blijkt dat we mogelijk niet alle zaalhuur en/of NBB kosten hoeven te betalen. Dit is nog onzeker en pas aan het eind van het lopende seizoen volgt er een afrekening met de NBB. Door deze signalen en omdat we als bestuur het besluit hebben genomen om ons terug te trekken uit de competitie, is door het bestuur besloten om de contributie voor de komende 3 maanden (tot eind mei) te halveren voor ieder lid. We hopen natuurlijk dat we tegen die tijd wel wat evenementen kunnen gaan organiseren in toernooivorm.

We zullen aan het eind van het seizoen berekenen wat de werkelijke kosten zijn geweest, dan weten we ook wat we eventueel van de NBB kunnen ontvangen. Als we na het seizoen restitutie van de NBB ontvangen, kunnen we in de eerste maanden van het nieuwe seizoen mogelijk ook nog een korting geven op alle spelende leden.

Wij zullen jullie hierover informeren wanneer er duidelijk is of er een vervolgkorting voor het nieuwe seizoen mogelijk is.

Uitschrijven
Al vinden we het natuurlijk niet leuk… maar mocht je je willen uitschrijven bij Rowic dient dit schriftelijk te worden ingediend via info@rowic.nl of ledenadministratie@rowic.nl vóór 1 mei 2021.

We hopen dat je begrijpt dat we ons best doen en dat we hopen dat wanneer jij de helft betaalt, we weer volledig van het basketbalspelletje kunnen genieten!

We hopen jullie weer snel te zien!
Met sportieve groet,
Namens het bestuur van Rowic

Dit bericht is ook verzonden via onze mailing. Niet gehad? meld je dan aan via deze link om toekomstige berichten in je mailbox te ontvangen! >>AANMELDEN<<