Ouderbetrokkenheid en meer…

Ouderbetrokkenheid is de betrokkenheid van ouders bij de opvoeding en het onderwijs van hun kind, zowel thuis als op school of bij de sportvereniging. Ouders die bijv. belangstelling tonen in de schoolontwikkeling van hun kind, bezoeken ouderavonden en zorgen dat hun kind huiswerk maakt en de nodige begeleiding krijgt. Ouderparticipatie is de actieve deelname van ouders aan schoolactiviteiten. Denk aan voorleesouders, nakijkouders en ouders die helpen met het optuigen van de kerstviering.

Maar dat is op school. En ja, daar vragen ze natuurlijk óók om je betrokkenheid. Alsof je als ouder niet betrokken bent bij je kinderen. Wij begrijpen dat je wellicht te druk bent om iets bij een sportvereniging te gaan doen. Maar, aan alles zit een maar. Om je kind of kinderen een onbezorgde sportbeleving te kunnen geven, zijn nu eenmaal vrijwilligers nodig om dat allemaal in te vullen.
En wij doen het graag. Maarrrrrr….we zijn helaas niet met genoeg vrijwilligers! Het is niet anders. We zijn ook niet de enigen die last hebben van onderbezetting en een tekort aan capaciteit.

En wat gaan we daar aan doen, Rowic?

En daarom is de afbeelding van John F. Kennedy aan deze tekst toegevoegd. Rowic heeft niet overal antwoord op. Vervang het woord ‘country’ door ‘club’ en je snapt de bedoeling. We draaien de vraag gewoon om. Wat kan jij voor ons doen? Wat kan jij voor ons betekenen? Want in alle geledingen van onze vereniging komen we ‘handjes’ tekort.

We zoeken trainers. We zoeken teammanagers. We zoeken assistent-trainers. We zoeken zaalwachten. We zoeken tafelaars. We zoeken commissieleden. We zoeken scheidsrechters. We zoeken géén gatenvullers. We zoeken mensen, die begaan zijn met de club van hun kind(eren). Die begrijpen dat vele handen licht werk maken. We zoeken mensen die eigenlijk een langere relatie met ons willen aangaan, in welke vorm of hoedanigheid ook. En ja, een kind waardeert de betrokkenheid van de ouder en waardeert dat een ouder participeert en daadwerkelijk iets doet voor de sport waar het kind van houdt. En ja, óók wij spelen in op de emotie. Want sport is emotie.

Wat willen we eigenlijk het liefst? Niet dat je binnen komt lopen en zegt: “Hallo, ik ben de oplossing van al jullie uitdagingen!” Dat zou mooi zijn, maar we vinden het belangrijker dat je hierop reageert en bij jezelf te rade gaat of je wel iets zou willen betekenen voor onze basketbalclub. Daarna zouden we het prachtig vinden wanneer je contact met ons opneemt.

Hoe helpen we?
We gaan helpen waar we kunnen. We gooien je niet zomaar in het diepe. Je krijgt zwemles. We zorgen voor begeleiding. We zijn een klankbord, maar ook niet altijd en direct beschikbaar. Je bent vrijwilliger, maar wij ook. We laten je geen wurgcontract tekenen, maar we hopen op jouw welwillendheid en ongebreidelde inzet….

We zijn op zoek naar trainers voor onze immer groeiend aantal jeugdleden. Natuurlijk scheelt het wanneer je ervaring hebt met basketbal. Maar het is géén voorwaarde. Wij zijn als vereniging bereid om je een starterscursus (Fastbreak) te laten volgen (en te betalen) via de Nederlandse Basketbal Bond. Met een inspanning van 3 á 4 avonden wordt je op weg geholpen door theorie en praktijk, zodat je een goed begin kun maken van een trainerscarrière bij Rowic! Zoals gezegd, we laten je niet vallen. We zullen je gaan begeleiden totdat je op eigen benen kunt staan. Daarna houden we de vinger aan de pols en controleren we regelmatig je hartslag.

Zullen we eens praten?
Ben je inmiddels geïntrigeerd door onze prikkelende woorden? Maar wil je toch eerst eens rustig praten? Wil je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is? Maak een afspraak voor een kop koffie of thee in de Sportboulevard en kom bespreken wat jij kunt doen voor ‘jouw’ club.

Neem dan contact op met Martin Dekker, bestuurslid van Rowic. Hij is voor jou beschikbaar op de avond dat hij training geeft aan de Mannen onder 18-1, namelijk de woensdagavond van 19:30 – 20:15 uur in de Sportboulevard te Dordrecht.

Kan je niet op woensdag? Neem in dat geval dan contact op met Helen Breeman-Weidema, bestuurslid van Rowic, op de dinsdag- of donderdagavond na haar eigen Dames 1 training in de Sportboulevard. Dinsdags na 21:00 uur en donderdags na 22:00 uur. Je kan vooraf ook even bellen voor een afspraak. Wellicht komt een andere dag ons of u beter uit. Vraag ons nummer even aan de trainer/coach van het team van je kind. Dan komt het vast goed.

Kan mailen óók? Uiteraard. Mail ons via info@rowic.nl. We nemen dan, zo snel als mogelijk is, contact met je op.