Nieuws van het bestuur

Nieuws van het bestuur

Het seizoen is al bijna weer afgelopen! Zo is er veel gebeurd dit seizoen, hierover houden we je graag op de hoogte:

3×3 City
Momenteel zijn wij druk bezig met enkele voorbereidingen in samenwerking met de NBB, gemeente Dordrecht en DordtSport om van Dordrecht een 3×3 city te maken voor Streetball van de NBB. Afgelopen donderdag hadden wij de aftrap voor de WEHERE campagne voor Dordrecht onder Olympic Moves.
Opleiding 3×3 Unites
In het kader van de 3x3city, gaat Rowic in samenwerking met 3×3 Unites een Leader opleiding starten voor 3×3. Vanuit ervaring is gebleken dat de 3×3 Leader opleiding heel erg kan helpen met het versterken van verenigingskader. Met een aantal verenigingen in Amsterdam hebben ze mooie stappen kunnen maken richting een verenigingsaanbod van 12 maanden waarbij er pleinen worden geadopteerd door de verenigingen waar ook in de zomermaanden door Leaders activiteiten worden aangeboden. Deze Leaders blijken door deze opzet meer betrokkenheid bij de vereniging te laten zien en vaker en in verschillende situaties verantwoordelijkheid te nemen. Ben je geinteresseerd in deze opleiding, neem dan contact met ons op via info@rowic.nl 
Extra 3×3 pleintje op Crabbehof.
De gemeente heeft een extra 3×3 veldje aangelegd aan de Talmaweg op Crabbehof. Medio Mei wordt hier een opening van gehouden met de gemeente.

Streetball Masters Dordrecht
Afgelopen jaar hebben wij in september meegedaan aan de start van het streetball seizoen van 2019. Dit was een groot succes. Omdat wij aan de start van het seizoen zaten, stopte hierna het outdoor seizoen. Dit jaar hebben wij dus al mee gedaan en willen graag tussen de grote steden midden in het seizoen mee gaan draaien. Zo hebben wij een aanvraag lopen om voor het seizoen 2020.

NIEUWS TAKEN

Dit seizoen is de takenindeling rommelig verlopen. Hierdoor zijn bijna alle taken pas in dezelfde week in de App verschenen. Wij krijgen hier natuurlijk veel reacties op, helaas zijn wij niet in de mogelijkheid geweest om dit vroegtijdig in te plannen in verband met het overmatige aantal verzette wedstrijden, planning en andere taken die wij als bestuur moeten regelen. Het is natuurlijk niet onze intentie om maar snel iemand in te plannen voor een taak. Dit seizoen stond dan ook in het teken van, wedstrijd thuis? ga er dan vanuit dat je een taak voor of na je wedstrijd. Wij hebben er rekening mee gehouden, omdat de planning er zo laat in stond, dat er niet meer in zo een korte tijd vervanging geregeld kon worden, hier zijn wij dan ook coulant mee om gegaan. Gelukkig kon alles wel aardig geregeld worden. Daarbij zijn we natuurlijk erg blij met de mensen die misschien wat extra taken hebben gedaan, dit waarderen we enorm.

Voor komend seizoen zoeken wij dan ook iemand die ons kan versterken met de takenplanning. We hebben het nieuwe online systeem van de bond, zodra de wedstrijden ingepland zijn kunnen de taken voor ong. 4 maanden vooruit gepland worden. Dit zou betekenen dat er in 3 rondes per seizoen taken in gedeeld kunnen worden. Rolinka wil hier graag mee helpen, dus je doet het niet alleen.

Als bestuur hebben wij te veel dingen op ons bordje om alles vlekkeloos te laten verlopen.

Hulp wordt erg gewaardeerd! 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

De algemene ledenvergadering is verzet van donderdag 18 april naar woensdag 24 april om 19:00.  Dit in verband met de voorziene geringe opkomst door de Passion. Zoals jullie misschien al in de wandelgangen hebben gehoord zoeken wij met spoed enkele vervangers voor de volgende rollen:

Algemeen bestuur:

Ton Ramstijn zal zich volgend seizoen gaan richten op zijn opleiding als praktijkopleider.  Ton zal daarbij geen tijd meer hebben voor de algemene taken binnen het bestuur.

De vraag van ons uit, vind jij het leuk om mee te beslissen over de toekomst van Rowic? Laat het ons weten!

Rolinka Versluis zal haar taak als TC lid stoppen. Rolinka blijft echter nog wel evenementen organiseren met de gemeente in het kader van 3×3 en verenigingen evenementen zoals mixtoernooi e.d.

Wij zoeken dus iemand die ook de TC in lopende banen kan leiden en hierbij wil toetreden binnen het bestuur. 

Penningmeester:

Tim de Boer heeft aangegeven volgend seizoen graag een vervanger voor zijn taak te zien in verband met te weinig tijd, hierdoor krijgen zijn taken niet de aandacht die het horen te krijgen.

De vraag van ons uit, ben jij een financiële topper? En wil je helpen als penningmeester van Rowic? Laat het ons a.u.b. weten voor de algemene ledenvergadering.

Zoals jullie hierboven lezen, blijft er grofweg eigenlijk geen bestuur meer over voor Rowic en zullen er snel stappen moeten worden ondernomen om voor Rowic een waardig bestuur terug te krijgen die Rowic helpt groeien en draaien. 

Daarom een extra ingeplande bijeenkomst:
Maandag avond 15 april om 19:30 houden wij daarom een belangrijke bijeenkomst in de kantine, voor ieder die iets wil betekenen voor Rowic om te kijken hoe we dit samen kunnen oplossen en kunnen indelen!