Nieuwe coach VSE1 stelt zich voor!

Hai, zoals het hoort ook van mij een stukje om mij voor te stellen. Ik ben Marc van Straelen, 46 jaar oud, werkzaam in de technische sector als Project Engineer, getrouwd met Anja, waarmee ik 2 geweldig mooie kinderen heb, Lennert (11) en Élodie (14). Lennert speelt Basketball bij Barons in Breda, waar we wonen. Zelf heb ik ook gebasketbald, bij Jump ’80 in Hellevoetsluis en ook nog 1 seizoen bij BV Oegstgeest. Ik ben al enige tijd actief als coach, inmiddels totaal zo’n 9 jaar met tussenpozen.

Zoals dat gaat ben ik begonnen om mijn basiskennis van basketball over te dragen aan een jeugdteam, op verzoek van een van de speelsters. Zo kwam ik in 2001 in contact met Barons, waar ik toen meisjes mini’s (huidige vu12) heb gecoached.

Na mee te groeien en het behalen van mijn JTB, heb ik vanwege drukke werkzaamheden en privé omstandigheden moeten stoppen. Dat was in 2005. Maar zoals iedereen weet laat basketbal je nooit los.

Toen zoonlief een sport moest gaan kiezen, kwam algauw weer basketball om de hoek kijken. En Barons ook. Na een jaar toe te hebben gekeken ben ik me weer gaan bezig houden met trainen coachen. U10-2 van barons.

Na nog een jaar jongste Jeugd (u12-2), ben ik het jaar daarna begonnen aan mijn BT3, die ik nog dit seizoen hoop af te ronden. Gedurende de opleiding Heb ik MU16 van Barons getraind. Dat was een leuke ervaring maar ik kwam erachter dat mijn hart meer lag bij Vrouwen basketball en ben dan ook na dit jaar overgestapt naar VU18-2 als Hoofdcoach en daarnaast was ik Assistant-coach bij VSE2 op 2e Divisie Landelijk niveau, waar we ons hebben geknokt naar lijfsbehoud. Jammer genoeg bleven er na dit seizoen niet voldoende speelsters over om door te gaan. Afgelopen jaar VU18/20 nog gecoached.

En nu dan DBV Rowic VSE1. Ik heb enorm veel zin om de dames te gaan coachen en ben dan ook al druk bezig om komend seizoen goed beslagen ten ijs te komen in de 2e divisie. Rest mij nog om te zeggen dat ik er naar uit kijk om kennis te maken met Rowic als club en iedereen die zich voor de club inzet.

See you on the court!