5 november

Coronamaatregelen

Dinsdag, 2 november heeft er een persconferentie plaatsgevonden waarin de nieuwe Coronamaatregelen werden gepresenteerd. Daar kwamen ook maatregelen tevoorschijn die van invloed zijn op onze vereniging. De NOC*NSF en de NBB hebben gesproken met het huidige kabinet en daar zijn de volgende zaken uitgekomen.

Voor de binnensport geldt dat vanaf zaterdag 6 november sporters en publiek vanaf 18 jaar verplicht zijn om een coronatoegangsbewijs (CTB) en identiteitskaart te laten zien als ze een sportzaal betreden. Mensen met een functie voor het leiden van wedstrijden (denk hierbij aan coach, scheidsrechter en jury) zijn niet CTB-plichtig. Let op: ouders die rijden worden aangemerkt als publiek en dienen weer wel een CTB te laten zien. Meer informatie over de nieuwe maatregelen, is te vinden op de coronapagina van de NBB en de FAQ van NOC*NSF.

LET OP!
Aanstaand weekend is het niet mogelijk als toeschouwer de wedstrijden te kunnen komen kijken, we krijgen het op deze korte termijn niet ingeregeld om iedereen te kunnen scannen. De tribune is hierdoor dicht!

Wij hopen op jullie begrip en samenwerking in de verdere uitvoering van deze maatregelen. Wij zullen de komende dagen verder gaan met voorbereiden zodat wij tijdens onze thuiswedstrijden en trainingen voor boven 18 jaar kunnen controleren op deze coronatoegangsbewijzen binnen de grondrechten van onze vereniging.

Eventuele vragen kunnen gestuurd worden naar info@rowic.nl
Met sportieve groet,
Kees Pruim
Vice voorzitter DBV Rowic