M18-1 wint spannende uitwedstrijd Binnenland

CBV Binnenland – MU18-1 = 70-75

Een drukke dag voor veel spelers van MU18-1. Naast onze wedstrijd tegen Binnenland, moesten er ook potjes worden gespeeld met U16, U18-2 en U20. “Gelukkig” mochten we al om 11:45 uur beginnen.

Leek het vorige week nog alsof we niet goed waren uitgeslapen, begonnen we deze wedstrijd een stuk geconcentreerder. Vooral de acties naar het bord vanuit fast break leverde ons de meeste scores op. En in defense zaten we dit keer weer goed in de wedstrijd. Het is leuk om te zien dat de tegenstander in eerste instantie nog redelijk snel uit ons full court press weg rent. Wat ze echter niet in de gaten hebben, is dat ze steeds gehaaster gaan spelen (balverlies) en wij met double teaming in de press de druk steeds meer opvoeren.

Onze achilleshiel is echter de offense. Daar zijn we nog te afhankelijk van individuele acties. En sommige van die acties zijn gaaf om te zien, maar je wilt als team daar graag meer structuur en controle over hebben. Exemplarisch was halverwege het 2de kwart. Tot op dat moment was het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met een kleine marge van 3 punten in ons voordeel. In defense hadden we de tegenstander goed onder druk met veel balwinst voor ons. Helaas door te gehaaste acties, onnauwkeurige passing en slechte afronding, zie je dan toch de wedstrijd kantelen in het voordeel van Binnenland.

Het 3de kwart was wat rommelig en in het voordeel van Binnenland. Maar gelukkig kwam de juiste spirit weer terug en was het duidelijk dat de jongens vandaag deze pot wilden winnen. Vanaf de 5de minuut in het 4de kwart kwam Binnenland de druk niet meer te boven en lieten wij met een paar mooie fast breaks onze “hielen” zien. Wedstrijd over.

Hoewel de score duidt op een spannende wedstrijd, had dit niet het geval geweest als wij iets beter onze vrije worpen hadden afgerond. 19 gemiste vrije worpen vind ik best wel veel.