M18-1 knappe wedstrijd tegen koploper

Zaterdag mochten de mannen aantreden tegen de koploper uit Rosmalen. Voor het eerst ook weer compleet en met nieuwe warmloopshirts.

Een positief begin dus en dat lijkt ook de wedstrijd op een goede manier te beïnvloeden. Het spel oogt verzorgd en vooral de passing naar de open man doen de mannen goed. Dat wat in de laatste wedstrijden nogal eens mis ging, veel “1 tegen 3” acties en weinig beweging in offense, lossen de heren nu op door meer structuur en beweging.

Uiteindelijk staan we met rust 34 – 23 voor. “Maar een gewaarschuwd man telt voor twee.” Tot de 4de minuut in de derde kwart lijkt het team de wedstrijden handen te hebben. Wel zie je dat de aanval niet meer zo soepel gaat. Ook ontbreekt het vuur in defense. En in precies 4 minuten straft Black Eagles dat genadeloos af en eindigen we het kwart met een 43 – 46 achterstand.

Wat volgt is een moeizaam laatste kwart. Steeds weer een beetje terugkomen en vervolgens weer verder op achterstand gezet. Helaas sluipen dan de “oude” fouten in het team; weinig beweging en vooral proberen individueel een score forceren. Ook in defense is weinig druk. Met name in the paint is er weinig/geen help en kan de tegenstander zo door naar de basket.

Uiteindelijk wordt de wedstrijd met 59 – 66 verloren. Jammer, dit was een goede kans om de koploper pijn te doen. Toch laat dit nog jonge team zien dat het zich heeft ontwikkeld. Volgende week uit tegen Tilburg en dan de lijn doortrekken zoals in de eerste 2 kwarten.