Trainingen

Basketbal is een teamsport, niet alleen tijdens het trainen maar ook voor en na de trainingen. Opzetten en opruimen doen wij met zijn allen. Help elkaar bij het opbouwen en controleer altijd of alles netjes is opgeborgen als je als laatste bent. Zie je iets vreemds? Meld dit dan direct bij het bestuur via info@rowic.nl

Wees op tijd voor de training of wedstrijd

Wees minimaal 10 minuten voor de start van de training aanwezig zodat je netjes kan helpen opbouwen. Wedstrijd aanvang is minimaal 30 minuten. De regel is: Eerst baskets en spullen klaarleggen daarna pas een balletje gooien. Dit geldt ook voor het opruimen.

Afmelden bij trainer/coach

Als je niet kan komen trainen, meld je je af bij je trainer. Als het goed is, ben je op de hoogte van de teamindeling en heb je het nummer van je coach of zitten je ouders/verzorgers in de groepsapp van het team. Als dit niet zo is, neem dan contact op met info@rowic.nl

Baskets altijd onder begeleiding van een trainer/coach!

Bij het opzetten van de baskets moet je elkaar helpen, want de bocht om in de berging is lastig, let goed op dat de basket niet tegen de deur, muur of elkaar botst. De basket opzetten neerhalen moet met beleid gebeuren, zorg dat er altijd een trainer/volwassenen bij aanwezig is. De basket mag niet naar beneden stuiteren, hierdoor gaat hij kapot. Gaat het mis en/of gaat er iets kapot meldt het aan de coach, die kan het doorgeven aan het bestuur. Ruim na het basketballen goed op, zet de spullen op de juiste plaats terug.

Gebruik sporthal

We dienen met een aantal zaken rekening te houden. Vandalisme wordt niet getolereerd. Denk eraan dat alle zaken in en aan de sporthal( of in de kleedkamer) niet kapot moeten gaan, want dan kan jij en anderen niet meer ballen. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, neem dan onmiddellijk contact op met het bestuur via info@rowic.nl. Wij melden dit dan bij Optisport. Het contact moet altijd via het bestuur lopen.

Je mag de zaal niet betreden met buitenschoenen

Doe je basketbalschoenen in de hal aan en betreedt dan de zaal. Kleed je je om in de kleedkamers, die je betreed via de gang (niet via de sportzaal). Ouders en andere bezoekers kunnen plaats nemen op de tribune.

Betreed de hal via de kleedkamers

De hoofdroute naar de zaal is via de kleedkamers. Indien er toch gebruik gemaakt wordt van de branddeur aan de zijkant (glazendeur) dan dient deze hierna weer volledig te worden afgesloten ivm brandveiligheid.

Gebruik van tribunes

De tribune is alleen toegankelijk voor toeschouwers. De uitschuifbare tribune in de sportzaal mag niet gebruikt worden, ook niet de eerste treden uittrekken tijdens trainingen. De onderdelen zijn kwetsbaar. Als we dit goed doen, dan kunnen we bij full-court wedstrijden de tribunes weer gaan gebruiken.

Veiligheid

Basketbal is een teamsport, niet alleen tijdens het trainen maar ook voor en na de trainingen. Opzetten en opruimen doen wij met zijn allen. Help elkaar bij het opbouwen en controleer altijd of alles netjes is opgeborgen als je als laatste bent. Zie je iets vreemds? Meld dit dan direct bij het bestuur via info@rowic.nl

Oorbellen, piercings

Doe tijdens de trainingen en wedstrijden alle sieraden (piercings ook, of anders afplakken met sporttape) af om blessures te voorkomen. Zorg er ook voor dat je nagels niet te lang zijn, hiermee kun je een lelijke kwetsuur aanbrengen.

Drank en drugs

Drugs en drankgebruik binnen de vereniging, de sporthal en rondom de sporthal wordt niet getolereerd, indien geconstateerd wordt dit lid zonder pardon uitgeschreven van onze vereniging. Dit is zo klaar als een klontje, discussie hierover willen we niet.