Beste allen,

Vorige week is er door teams weer binnen getraind. Dit blijven we doen tot eind juni. Als er weer door volwassenen binnen gesport mag worden, zullen er trainingstijden toegevoegd worden aan het nu bestaande trainingschema.

In de sporthal voelen we ons thuis en we zijn daarom superblij om de positieve berichten over de eerste trainingen te ontvangen. We willen je vragen om de volgende huisregels nog even tot je te nemen.

Trainings/algemene huisregels:

1. Wees op tijd, zodat de training op de juiste tijd kan beginnen.
Iedereen wil graag weer sporten, genut de tijd om te basketballen, nu het weer kan. Nu tijdens de coronamaatrdegelen, mag je niet eerder dan 5 minuten voor het begin van de training de Sportboulevard in.

2. Je mag de zaal niet betreden met buitenschoenen, draag goede stevige sport/basketbal schoenen.
Doe je basketbalschoenen in de hal aan en betreedt dan de zaal. Wanneer de kleedkamers weer open gaan, kleed je je om in de kleedkamers, die je betreed via de gang (niet via de sportzaal). Ouders en andere bezoekers zijn niet welkom in de zaal, zodra het weer mag, kunnen zij op de tribunes of achter de deuren de trainingen en wedstrijden bijwonen.

3. Als je niet kan komen trainen, meld je dan af bij je trainer.
Als het goed is, ben je op de hoogte van de teamindeling en heb je het nummer van je coach of zitten je ouders/verzorgers in de groepsapp van het team. Als dit niet zo is, neem dan contact op met info@rowic.nl

4. Voor de training dienen de baskets gehaald te worden, de jongere leden doen dit onder begeleiding met een coach.

De regel is: Eerst baskets en spullen klaarleggen daarna pas een balletje gooien. Dit geldt ook voor het opruimen.

Bij het opzetten van de baskets moet je elkaar helpen, want de bocht om in de berging is lastig,  let goed op dat de basket niet tegen de deur, muur of elkaar botst.

De basket opzetten neerhalen moet met beleid gebeuren, zorg dat er altijd een trainer/coach bij aanwezig is. De basket mag niet naar beneden stuiteren, hierdoor gaat hij kapot.

Gaat het mis en/of gaat er iets kapot meldt het aan de coach, die kan het doorgeven aan de TC (Jasper, Ruben, Rolinka en/of  Hester op dit moment), zodat het kan worden doorgegeven aan Optisport. Dan kan het gemaakt worden.

Neem een bidon met water mee naar de training, geen snoep of frisdrank, sporten is gezonder. Ruim na het basketballen goed op, zet de spullen op de juiste plaats terug.

5. Heb respect voor je teamleden en trainer/coach.
Basketballen doe je omdat je het leuk vindt. Luister naar je trainer/coach en naar anderen en help elkaar.
Als het even minder goed gaat, ga niet schreeuwen of vloeken, zoek naar een manier om in gesprek te gaan. Mocht het niet lukken, dan kan je met grote problemen een mail sturen naar info@rowic.nl en zal het bestuur contact met je zoeken of het probleem proberen op te lossen.

6.Drugs en drankgebruik binnen de vereniging, de sporthal en rondom de sporthal wordt niet getolereerd, indien geconstateerd wordt dit lid zonder pardon uitgeschreven van onze vereniging.
Dit is zo klaar als een klontje, discussie hierover willen we niet.

7. Voor je eigen veiligheid en die van anderen:

Doe tijdens de trainingen en wedstrijden alle sieraden (piercings ook, of anders afplakken met sporttape) af om blessures te voorkomen.

Zorg er ook voor dat je nagels niet te lang zijn, hiermee kun je een lelijke kwetsuur aanbrengen.

Denk eraan dat alle zaken in en aan de sporthal( of in de kleedkamer) niet kapot moeten gaan, want dan kan jij en anderen niet meer ballen.

8. Gebruik tribunes:
De tribune is nu gesloten, maar zodra het weer kan, kunnen ouders en bezoekers daar weer gebruik van maken. Helaas is het nu ook niet mogelijk om voor de deuren te blijven kijken.

De uitschuifbare tribune in de sportzaal mag niet gebruikt worden, ook niet de eerste treden uittrekken tijdens trainingen. De onderdelen zijn kwetsbaar. Als we dit goed doen, dan kunnen we bij fullcourt wedstrijden de tribunes weer gaan gebruiken.

Teamindeling
Rowic is een vereniging die ruimte wil bieden aan zowel prestatief basketbal op een zo hoog mogelijk niveau als een recreatief basketbal. De indeling van de eerste teams wordt dan ook puur op sterkte gemaakt,  aan de hand van selectietrainingen aan het eind van het seizoen. Rowic probeert met deze selectie het basketballen voor iedereen leuk te maken. Het eerste team is gericht op prestatieplezier in het basketbalspel, terwijl het tweede of derde team gaat om basketbalplezier met elkaar.
In de lagere teams is er meestal ruimte om vrienden, buurjongens en meisjes etc. bij elkaar in een ploeg te houden om gezellig te kunnen basketballen, maar dit is niet altijd mogelijk, het afhankelijk van het aantal spelers dat in een bepaalde leeftijdklasse voorhanden is.

De selectie gebeurd door de trainers van de leeftijdscategorie, zij kijken naar talent, inzet en intrinsieke motivatie. Het belangrijkste is dat iedereen lekker moet kunnen basketballen.

Het is niet altijd leuk om te horen dat je niet in het door jou gewenste team zit, maar basketballen doe je met meerdere anderen, er is altijd ergens een klik met iemand mogelijk. In sommige gevallen kijken we verder dan puur selectie, dit omdat er omstandigheden zijn om het net even anders te doen. Weet dat we dit doen om ieder zijn eigen top te laten bereiken.

Activiteiten
De evenementencommissie heeft een hele leuk activiteit bedacht, maar we hebben heel weinig aanmeldingen gehad.  Daardoor gaat Rondje Dordt zondag 31 mei niet door.

Door het geringe animo staan andere ideeën onder druk. Laat via je trainer weten, wat jij graag zou willen doen met de vereniging.

Trainingschema volgend seizoen
We wachten nog op reactie van de NBB op de inschrijving van de teams, waardoor we nog geen definitief trainingschema kunnen maken. Zodra die er is, zullen we hem publiceren.

Tijdens de schoolvakanties stoppen de trainingen. We hopen dat jullie lekker op de buitenveldjes blijven basketballen en dan in de week van 30 augustus weer lekker komen trainen.

Het kan zijn dat enkele trainingen al eerder gaan starten, dat hoor je dan van je trainer/coach.