Trainings/algemene huisregels:

1. Wees op tijd, zodat de training op de juiste tijd kan beginnen.
Iedereen wil graag weer sporten, genut de tijd om te basketballen, nu het weer kan. Nu tijdens de coronamaatrdegelen, mag je niet eerder dan 5 minuten voor het begin van de training de Sportboulevard in.

2. Je mag de zaal niet betreden met buitenschoenen, draag goede stevige sport/basketbal schoenen.
Doe je basketbalschoenen in de hal aan en betreedt dan de zaal. Wanneer de kleedkamers weer open gaan, kleed je je om in de kleedkamers, die je betreed via de gang (niet via de sportzaal). Ouders en andere bezoekers zijn niet welkom in de zaal, zodra het weer mag, kunnen zij op de tribunes of achter de deuren de trainingen en wedstrijden bijwonen.

3. Als je niet kan komen trainen, meld je dan af bij je trainer.
Als het goed is, ben je op de hoogte van de teamindeling en heb je het nummer van je coach of zitten je ouders/verzorgers in de groepsapp van het team. Als dit niet zo is, neem dan contact op met info@rowic.nl

4. Voor de training dienen de baskets gehaald te worden, de jongere leden doen dit onder begeleiding met een coach.

De regel is: Eerst baskets en spullen klaarleggen daarna pas een balletje gooien. Dit geldt ook voor het opruimen.

Bij het opzetten van de baskets moet je elkaar helpen, want de bocht om in de berging is lastig,  let goed op dat de basket niet tegen de deur, muur of elkaar botst.

De basket opzetten neerhalen moet met beleid gebeuren, zorg dat er altijd een trainer/coach bij aanwezig is. De basket mag niet naar beneden stuiteren, hierdoor gaat hij kapot.

Gaat het mis en/of gaat er iets kapot meldt het aan de coach, die kan het doorgeven aan de TC (Jasper, Ruben, Rolinka en/of  Hester op dit moment), zodat het kan worden doorgegeven aan Optisport. Dan kan het gemaakt worden.

Neem een bidon met water mee naar de training, geen snoep of frisdrank, sporten is gezonder. Ruim na het basketballen goed op, zet de spullen op de juiste plaats terug.

5. Heb respect voor je teamleden en trainer/coach bij trainingen maar ook bij wedstrijden uit of thuis.
Basketballen doe je omdat je het leuk vindt. Luister naar je trainer/coach en naar anderen en help elkaar.
Als het even minder goed gaat, ga niet schreeuwen of vloeken, zoek naar een manier om in gesprek te gaan. Mocht het niet lukken, dan kan je met grote problemen een mail sturen naar info@rowic.nl en zal het bestuur contact met je zoeken of het probleem proberen op te lossen.

Scheidsrechters en vrijwilligers
Bij thuis en uitwedstrijden hebben we respect voor iedereen die vrijwillig aanwezig is om de wedstrijd te begeleiden. Er wordt niet in discussie getreden met de scheidsrechters. Gebeurt dit wel regelmatig, dan wordt dit team zonder pardon uitgeschreven voor wedstrijden. Iedereen binnen onze of onze collega verenigingen doet dit vrijwillig. Het moet leuk blijven, ook al gaat het soms even niet zo goed. Houd frustratie bij jezelf en ga lekker ballen.

6.Drugs en drankgebruik binnen de vereniging, de sporthal en rondom de sporthal wordt niet getolereerd, indien geconstateerd wordt dit lid zonder pardon uitgeschreven van onze vereniging.
Dit is zo klaar als een klontje, discussie hierover willen we niet.

7. Voor je eigen veiligheid en die van anderen:

Doe tijdens de trainingen en wedstrijden alle sieraden (piercings ook, of anders afplakken met sporttape) af om blessures te voorkomen.

Zorg er ook voor dat je nagels niet te lang zijn, hiermee kun je een lelijke kwetsuur aanbrengen.

Denk eraan dat alle zaken in en aan de sporthal( of in de kleedkamer) niet kapot moeten gaan, want dan kan jij en anderen niet meer ballen.

8. Gebruik tribunes:
De tribune is alleen toegankelijk voor toeschouwers, houd 1.5 meter afstand.

De uitschuifbare tribune in de sportzaal mag niet gebruikt worden, ook niet de eerste treden uittrekken tijdens trainingen. De onderdelen zijn kwetsbaar. Als we dit goed doen, dan kunnen we bij fullcourt wedstrijden de tribunes weer gaan gebruiken.

Teamindeling
Rowic is een vereniging die ruimte wil bieden aan zowel prestatief basketbal op een zo hoog mogelijk niveau als een recreatief basketbal. De indeling van de eerste teams wordt dan ook puur op sterkte gemaakt,  aan de hand van selectietrainingen aan het eind van het seizoen. Rowic probeert met deze selectie het basketballen voor iedereen leuk te maken. Het eerste team is gericht op prestatieplezier in het basketbalspel, terwijl het tweede of derde team gaat om basketbalplezier met elkaar.
In de lagere teams is er meestal ruimte om vrienden, buurjongens en meisjes etc. bij elkaar in een ploeg te houden om gezellig te kunnen basketballen, maar dit is niet altijd mogelijk, het afhankelijk van het aantal spelers dat in een bepaalde leeftijdklasse voorhanden is.

De selectie gebeurd door de trainers van de leeftijdscategorie, zij kijken naar talent, inzet en intrinsieke motivatie. Het belangrijkste is dat iedereen lekker moet kunnen basketballen.

Het is niet altijd leuk om te horen dat je niet in het door jou gewenste team zit, maar basketballen doe je met meerdere anderen, er is altijd ergens een klik met iemand mogelijk. In sommige gevallen kijken we verder dan puur selectie, dit omdat er omstandigheden zijn om het net even anders te doen. Weet dat we dit doen om ieder zijn eigen top te laten bereiken.

Taken 
Alle leden vanaf 14 jaar moeten af en toe bij een wedstrijd aan de wedstrijdtafel zitten. Deze taken staan tijdig aangegeven in de basketball APP. Wij vragen je de app te downloaden en je te registreren met het e-mail adres wat bij ons bekend is (dit e-mailadres is aangegeven op het inschrijfformulier) om wedstrijden te volgen en jouw taken te bekijken. Als je 16 jaar bent kan je ook aangeschreven worden voor een taak als scheidsrechter. Je moet dan uiteraard wel weten hoe dit allemaal moet. Daarom worden er in de loop van het seizoen cursussen tafelen en fluiten gegeven. Zorg ervoor dat je die op tijd volgt. Voor leden van de club is het volgen van een van deze cursussen verplicht (als je hiervoor wordt opgeroepen) en het niet komen opdagen wordt dan ook bestraft met een boete van
€ 50,-.

Taken kunnen niet afgezegt worden, wel mag je zelf ruilen met iemand anders. Bij het niet vervullen van de taken kan het bestuur overgaan tot het opleggen van een schorsing en/of boetes. Deze schorsing en/of boetes zijn vastgelegd in het Tuchtreglement. Zorg er dus voor dat als je zelf niet kan, je tijdig iemand anders regelt die je taak overneemt!

Ga er van uit dat je voor of na je eigen thuiswedstrijd een taak kan hebben. 

 

Lukt het je niet om in te loggen graag contact opnemen met ledenadministratie@rowic.nl

Kaartensysteem

Als je de eerste keer niet komt opdagen leggen wij jou als speler een “gele kaart” op, kom je de 2e keer niet opdagen word dit een “rode kaart” en moet je bij de volgende thuiswedstrijd jouw eigen wedstrijd tafelen! Taken worden duidelijk gecommuniceerd via de nieuwe basketbal app van sportlink. Ook wordt er iedere 3 maanden een schema naar de coach gestuurd. De coaches zijn hiervan op de hoogte en dit zal worden nageleefd.