Beste ouders/leden van Rowic!

Helaas mogen wij geen bezoekers meer ontvangen in de sportboulevard. En kunnen jullie(ouders) dus niet komen kijken bij de uit en thuiswedstrijden van je kind. Sportgelegenheden vallen niet onder de maximale richtlijnen van 30/40 personen (hal). Wij zijn daarbij dan ook super blij dat we gewoon mogen blijven sporten! Echter zijn er wel wat verschuivingen voor onze bezoekers/ouders gekomen. Voor de uitwedstrijden mogen alleen begeleiders mee die de kids hebben gereden, waarbij er goed gekeken moet worden naar het laatste protocol van de uitvereniging. De meeste protocollen staan in de basketball APP bij het overzicht van de vereniging/routes. Graag jullie aandacht voor het volgende:

Rijden/begeleiding
Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 18 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Wij stellen voor maximaal: 2 coaches, 4 chauffeurs en 1 filmer/fotograaf (indien passend in het protocol van de uitvereniging!).

Ophalen kind
Graag vragen wij jullie om buiten voor de sportboulevard te verzamelen na het spelen van een thuiswedstrijd in de Sportboulevard. Hierdoor behouden we een goede doorloop en blijft er niemand beneden/binnen hangen.

Ruimte bij de glazen wand
Zowel boven is het ook onder bij de glazen wand (ingang hal) niet meer toegestaan te blijven kijken naar een training/wedstrijd. Deze ruimte is alleen beschikbaar en gereserveerd voor de gast teams (dus uitspelende teams/begeleiders/chauffeurs) die daarbij aanwezig zijn om hun kind bij ons in de hal te laten spelen tegen een Rowic team.

Tafelen bij kind
We hebben de extra mogelijkheid om ouders te laten tafelen bij hun eigen kind zijn/haar wedstrijd. Hierdoor kan je toch nog de wedstrijd zien en help je de club! Taken worden normaal voldaan door spelers van Rowic die ervoor of erna een wedstrijd hebben.

We hebben gekeken hoe we dit kunnen gaan indelen en hebben een booking systeem gevonden waarin wij dit kunnen realiseren. Zondag 4 oktober (aanstaande) staat hierin dan ook in het teken van deze test boekingen. Hierbij kunnen wij meten wat het animo is voor komende speelweekenden. Voor 4 oktober is het mogelijk om 1 ouder per jeugdwedstrijd mee te laten tafelen samen met de oorspronkelijke tafelaars die al stonden ingedeeld. Indien deze dag al gelijk is volgeboekt zullen wij de volgende speelrondes ook gaan indelen op deze manier.

We zullen dan ook de mogelijkheden bekijken om een eventuele tafelcursus te organiseren dit zal zo snel mogelijk plaatsvinden. Hierover volgt z.s.m. nog meer informatie.

Meld je dan ook aan via onderstaande link, vol=vol:

Meld je hier aan om te komen tafelen bij een wedstrijd

Zaalwacht
Ook hebben we de mogelijkheid voor zaalwacht. Een zaalwacht zal vanaf de eerste ronde tot de laatste ronde aanwezig zijn in de zaal. Het is dus niet mogelijk om een losse zaalwacht te zijn bij maar 1 wedstrijd, in verband met overdrachten van taken en dit geld dus voor de gehele ronde.

Taken voor de zaalwacht:
– ophalen tablets op locatie
– opbouwen velden met Phang
– begeleiden van tafelaars en het bijhouden van tafelaars per ronde
– begeleiden van bezoekende spelers/teams
– voor en na iedere wedstrijd kleedkamer controle
– waar nodig helpen bij tafelen
– algemeen aanspreekpunt in de zaal
– laatste ronde afsluiten
– tablets afgeven op locatie

Een standaard zaalwacht ronde duurt van 16:00 (eerste wedstrijd) tot 22:00 uur (laatste wedstrijd). Hoe meer mensen we hebben kwa aanmelding hoe minder wij met zijn alle hoeven te doen, zo wordt het ook voor iedereen leuker. Ook ouders kunnen zich hiervoor aanmelden.

Heb je al intresse?
Stuur dan een mailtje naar info@rowic.nl. Wij gaan hiervoor ook een boeking systeem aanmaken, zodat je zelf kan aangeven wanneer je eventueel kan helpen! Deze week daar meer over!

Op een andere manier iets betekenen voor je kind zijn/haar team? Dat kan!
Informeer de trainer van het team voor de functie “teammanager”.

Toch meekijken met RowicTV
Afgelopen tijd zijn er wat wedstrijden gestreamd op RowicTV via Youtube. Wij zijn nog niet in de mogelijkheid om alle wedstrijden te streamen, wel bekijken wij de mogelijkheden. Houd onderstaande link in de gaten voor de komende streams.

Volg RowicTV via youtube

Met sportieve groet!
Het bestuur van Rowic