Dutch Windmills U18 maakt het spannend

Afgelopen zaterdag was het zover, het eredivisiedebuut van de Dutch Windmills U18. Na een aantal weken van voorbereiden waren de mannen klaar om zich te meten met de Harlem Lakers uit Amsterdam.

Tijdens de voorbereiding was al gebleken dat het een stugge tegenstander was met een aantal snelle guards en goede schutters. Benieuwd hoe het ons zou afgaan bij dit debuut. Gelukkig bezit U18 ook een paar ervaren jongens die al een aantal jaren ervaring hebben in de eredivisie en dat maakt het een mooie mix van dit team.

Deze ervaring liet zich goed gelden in de wedstrijd. De hele wedstrijd konden we goed mee met de tegenstander. Prachtig om te zien hoe hard er werd gewerkt voor iedere bal. Daarnaast was het leuk om te zien hoe ook de passing steeds beter gaat. Er zat snelheid in en dat maakte het tot een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Het venijn zat hem in de staart. Zoals gezegd ging de wedstrijd gelijk op. Tot ongeveer 3.30 nog op de klok in het laatste kwart. Onze mannen gingen er vol voor en met een paar goede fast breaks sloegen we opeens een gaatje van 8 punten. Het geloof dat we de wedstrijd konden winnen was zichtbaar.

Time out Harlem Lakers. Een moment waarna onze machine even stokte. De tegenstander schoot er een paar knappe ballen in en wij werden wat slordig in de passing. Gevolg was dat het gaatje langzaam maar zeker slonk. En met nog 30 seconden op de klok stonden we helaas weer achter met 2 punten.

Toch bleven de mannen knokken. 
10 seconden en 3 punten achter.
3-puntspoging van ons .. mis .. maar scheids geeft aan dat deze foutief werd afgestopt .. 3 vrije worpen.
Helaas alle 3 mis.
Snel voor de balwinst gaan. Fout van ons en 2x tegenstander.
1x raak en snel weer een 3-puntspoging van ons.
Helaas ook deze niet verzilverd en einde wedstrijd.

Complimenten van de coach van de tegenstander en de scheidsrechters, maar we staan met lege handen. Echt heel jammer.

Maar eerlijk is eerlijk, ik heb een leuke pot gezien en ben best trots op de mannen. Veel geleerd en op deze manier doorgaan betekent dat we echt potjes kunnen winnen.