Help jij mee zoeken?

Voorzitter (per direct)

Bij Rowic zijn we per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ben je geïnteresseerd in deze vrijwillige functie of wil je hier graag meer over weten, dan horen wij dat natuurlijk graag via info@rowic.nl. De voorzitter heeft een positieve-, constructief kritische houding en beschikt over vaardigheden als leider en voorzitter. Je leidt bestuursvergaderingen en coördineert het werk van het bestuur (helicopter-view). Je bent oplossingsgericht en pro-actief.

De voorzitter heeft alle kenmerken die je van een voorzitter verwacht: energiek, boegbeeld, samenbindend, voortrekker, teamspeler, oog voor de grote lijn met aandacht voor noodzakelijke details. Kennis van basketball is fijn, maar niet persé noodzakelijk.

De Dordtse Basketballvereniging Rowic bestaat sinds 1964. Het doel van de vereniging is om iedereen zijn eigen top te laten bereiken. De vereniging is ambitieus en heeft het doel om zowel breedte- als topsport aan te bieden. Er is veel belangstelling van jeugd, het aantal oudere spelers is beperkt.

Teneinde de bestuurswerkzaamheden behapbaar te houden wil Rowic het bestuur uitbreiden van 4 naar 6 personen en een tijdsbeslag per bestuurslid van 4 tot 8 uur per week realiseren.

Sinds kort is er een Raad van Advies die het bestuur ondersteunt bij het formuleren van de ontwikkelrichting en het bepalen van de prioriteiten.

Er zijn veel leden actief naast het spelen van basketball. Toch blijft het vinden van vrijwilligers voor alle taken die er zijn een continu punt van aandacht. Rowic probeert momenteel de ouderparticipatie te vergroten.

Financieel is Rowic door de jaren heen steeds gesponsord door bedrijven. Doelstelling is om het aantal sponsors te vergroten en de duur van de sponsorcontracten te verlengen om meer structureel de financiële positie van de vereniging te verbeteren.

Wil je eens praten? Graag! Stuur een mail naar info@rowic.nl en we nemen direct contact op voor een afspraak.

Bekijk hier de gehele vacature


We mogen weer!

Goedenavond allen,

Goed bericht. We mogen met ingang van morgen weer sporten. We hanteren weer de normale uren en hetzelfde principe als voor de lockdown. (Vanaf maandag)

Verplicht zijn:
- een medisch mondkapje (zo’n blauwe) in alle verkeersruimten zoals de hal en gangen van de Sportboulevard (geen zelfgemaakt mondkapje of katoenen mondkapje)
- de QR-code is verplicht
- horeca is gesloten
- horecagebruik clubhuizen is verboden

Met ingang van maandag 17 januari 2022 kunnen wij weer starten met alle reguliere trainingen. Er worden nog geen wedstrijden gespeeld tegen andere clubs.

Het is fijn dat we weer kunnen sporten.

Met sportieve groet,

Het bestuur


Oud-voorzitter en erelid Henk Stolk (74) overleden

Oud-voorzitter en erelid Henk Stolk (74) overleden

Henk Stolk, oud-voorzitter en erelid van onze vereniging, is afgelopen zaterdag in zijn Belgische woonplaats Essen-Wildert overleden. Henk is 74 jaar geworden. In hem verliezen we een waarlijk uniek mens.

Henk speelde zelf in de eredivisie in de eerste periode dat Rowic op het hoogste niveau uitkwam, begin jaren zeventig. Later werd hij voorzitter in de jaren dat Rowic met een vrijwel volledig zelf opgeleid team - aangevuld met Amerikanen - opnieuw in de eredivisie terecht kwam. Dat had veel te maken met het feit dat Henk de eerste full-time basketbalcoach in Nederland aantrok, Maarten van Gent. Uit die jaren stamt ook zijn vriendschap met Nico de Vries, de eigenaar van de toenmalige sponsor Frisol.

,,Mijn eerste contact met Nico was als speler. Ik kreeg een paar schoenen, dat vond ik geweldig, maar ook een shirtje met de naam van de sponsor erop. En daar had ik moeite mee. Ik heb me echt afgevraagd of ik het met mijn principes kon verenigen om met de naam van een ander op mijn borst te gaan lopen. Ik was toch geen reclamezuil? Later, toen ik voorzitter was, werd het contact intensiever en werden we alsnog vrienden'', zei Henk daar ooit over in een interview met dagblad De Dordtenaar.

Henk was na zijn periode als voorzitter nog lang actief als trainer-coach binnen Rowic, eerst van het legendarische Dames 4, daarna ook van het team van zijn zoon Julian, die inmiddels is uitgegroeid tot een gerenommeerd eredivisiescheidsrechter. Tijdens een jubileumwedstrijd ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de club in 2009 maakte hij nog furore door als enige in zijn oude groene Frisol-shirtje mee te spelen, wat hem nog steeds paste.

Henk was in het dagelijks leven directeur van de Zwijndrechtse firma Oostendorp, gespecialiseerd in de aanleg van lichtinstallaties voor sportvelden en stadions. Ondanks dat hij zich op die manier in de zakenwereld begaf, was Henk vooral een zeer spiritueel mens. Hij was er van overtuigd dat mensen die hem na stonden vanuit het hiernamaals nog met hem in contact stonden. ,,Zolang ze in het bewustzijn van mensen aanwezig zijn, kunnen ze hier ook nog iets doen'', zei hij in hetzelfde interview met De Dordtenaar.

Op de rouwkaart staat de volgende tekst: 'De dood is een zelfoverwinning, die, zoals alle zelfoverwinning, een nieuwe lichtere existentie verschaft.'

We wensen zijn vrouw Jeanne, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.


Vriendenloterij

Speel mee voor D.B.V. Rowic, ontvang gegarandeerd € 20,- én maak elke maand kans op prijzen tot wel € 1 miljoen in de VriendenLoterij.

We hebben leuk nieuws voor je! D.B.V. Rowic en de VriendenLoterij slaan de handen ineen en hebben samen een prachtige actie opgezet. Als je meedoet, ontvang je gegarandeerd € 20,-. Steun D.B.V. Rowic bij het realiseren van Contributie betaalbaar houden, financieren van opleidingen en evenementjes door mee te spelen in de VriendenLoterij. Je ontvangt gegarandeerd € 20,- en minimaal 40% van jouw inleg komt ten goede aan ons mooie doel. Daarnaast maak je elke maand kans op € 1 MILJOEN en 200.0000 andere prijzen.

Samen met de andere leden kunnen we ons doel bereiken. Help jij mee?


Geen wedstrijden

Beste allemaal,

De NBB heeft in lijn met ons eerdere besluit nu ook officieel bekend gemaakt dat de drie competitieronden in december naar een nog nader te bepalen tijdstip worden uitgesteld.

Er is nog overleg met Optisport over extra zaalruimte in het weekend in de komende weken, zodat we in het weekend overdag kunnen trainen in plaats van in de avonduren gedurende de week. We hopen daar zo snel mogelijk definitief uitsluitsel over te krijgen en zullen jullie dan informeren over het gebruik van die uren. Dit wordt met de coaches afgestemd.

We willen iedereen natuurlijk graag zoveel mogelijk laten basketballen. We hopen dat we na 18 december weer normaal aan de gang kunnen, maar we moeten er helaas ook rekening mee houden dat de maatregelen langer gaan duren. Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen we jullie zo snel mogelijk informeren.

Met hartelijke groet

Bestuur D.B.V. Rowic

Bericht NBB: https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/resterende-competitiewedstrijden-het-kalenderjaar-2021-uitgesteld/


Coronamaatregelen ROWIC

Aanpak QR code

Met ingang van 6 november jl. is door de overheid een nieuw pakket maatregelen afgekondigd dat ook onze vereniging raakt. Wij hebben als bestuur besloten deze maatregelen op te volgen omdat er anders geen trainingen of wedstrijden kunnen plaatsvinden.

Ruwweg kan gesteld worden dat voor onze leden tot 18 jaar geen specifieke maatregelen gelden. Leden tot 18 jaar worden dus niet gecontroleerd door middel van een QR code, door middel van het legitimatiebewijs wordt bij wedstrijden vastgesteld dat de betreffende persoon jonger is dan 18 jaar. En dat geldt ook voor mensen van 18 jaar en ouder, voor zover ze taken bij teams moeten verrichten (dus trainers, coaches, managers, scheidsrechters en tafelaars, maar NIET ouders die de leden naar de wedstrijden vervoeren). De vereniging zal zorgen dat degene die de toegangscontrole uitvoert over een lijst beschikt met namen van de mensen die deze taken die dag uitvoeren en de betreffende mensen worden gevraagd zich bij binnenkomst te legitimeren. We willen de tribune op wedstrijddagen en beperkt bij trainingen (zie hieronder) ook open houden. Dit is echter afhankelijk van het beschikbaar zijn van voldoende vrijwilligers en de prioriteit ligt bij wedstrijden en trainingen.

Voor de overige leden en bezoekers gelden de volgende basis- en nieuwe maatregelen:

GEEN PUBLIEK
Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport. Alleen toegang hebben personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dit betekent ook dat zowel betaalde personen als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

WEDSTRIJDEN

Coaches wordt gevraagd uiterlijk twee dagen (48 uur) voor een wedstrijd vast te stellen, dat er tenminste zes spelers aanwezig kunnen zijn die binnen de gestelde regels (geldige QR code) kunnen spelen. Indien dat niet het geval is verzoeken wij de coach dit tenminste 48 uur voor een wedstrijd door te geven aan wedstrijdsecretariaat@rowic.nl, waarna de vereniging de bond zal informeren en de wedstrijd niet door zal gaan. Mocht er binnen 48 uur voor een wedstrijd blijken dat er alsnog geen team van tenminste 6 spelers aanwezig kunnen zijn als gevolg van coronaklachten verzoeken wij dit ook zo spoedig mogelijk te melden aan wedstrijdsecretariaat@rowic.nl en ook dan zal de wedstrijd op grond van overmacht worden afgezegd.

Indien de coach vaststelt, dat het structureel problematisch wordt om tenminste zes spelers beschikbaar te hebben voor een wedstrijd, wordt de coach verzocht dit eveneens te melden bij wedstrijdsecretariaat@rowic.nl. Het bestuur zal dan besluiten het team terug te trekken uit de competitie.

Tijdens wedstrijdtijdstippen zal controle plaatsvinden of spelers van 18 jaar en ouder een geldige QR code hebben.

De toegangscontrole geldt dus voor iedereen en wordt in drie stappen uitgevoerd:

  1. Controle legitimatiebewijs: indien jonger dan 18 jaar dan toegang.
  2. Controle legitimatiebewijs: indien 18 jaar of ouder toegang indien persoon voorkomt op takenlijst.
  3. Alle overige personen moeten een geldige QR code hebben om toegelaten te worden.

De toegangscontrole wordt uitgevoerd vanaf een half uur voor aanvang van een wedstrijd (c.q. een heel uur voor de wedstrijd bij landelijk spelende teams) tot het tijdstip waarop de laatste wedstrijd van die dag is afgelopen.

 

TRAININGEN

Voor trainingen gelden dezelfde uitgangspunten als voor wedstrijden. Dat betekent dat ook bij trainingen controles uitgevoerd moeten worden. De groep die bij trainingen gecontroleerd moet worden is uiteraard kleiner dan op een wedstrijddag.

De toegangscontrole voor spelers, mensen van de takenlijst en tribunebezoekers geldt voor iedereen en wordt in drie stappen uitgevoerd:

  1. Controle legitimatiebewijs: indien jonger dan 18 jaar dan toegang.
  2. Controle legitimatiebewijs: indien 18 jaar of ouder toegang indien persoon voorkomt op takenlijst.
  3. Alle overige personen moeten een geldige QR code hebben om toegelaten te worden.

De toegangscontrole bij trainingen wordt uitgevoerd vanaf een beperkte opening voor aanvang van een training tot een kwartier na aanvang van een training. Trainers wordt gevraagd geen mensen toe te laten tot de training buiten dit controletijdvak.

CONTROLEURS

Om de controles uit te voeren zijn we op zoek naar controleurs. Indien er geen controle kan worden uitgevoerd door gebrek aan een controleur, vinden wedstrijden en/of trainingen geen doorgang. Dit besluit wordt door het bestuur genomen.

Een pragmatische oplossing kan zijn dat de trainer of één van de spelers de controletaak op zich neemt tijdens een training. Spelers of trainers, die dat willen doen nodigen we van harte uit zich bij de secretaris van het bestuur aan te melden.

Wij zoeken op korte termijn controleurs voor de volgende tijdstippen:

Sporters 18+ controleur locatie ingang hal
Zaterdag 20 november 19:45 tot 20:45 uur  MU22 wedstrijd
Zondag 28 november 15:45 tot 16:45 uur MU22-1 wedstrijd

Aanmelden sporters controle klik hier >>>

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewpVoZyScOVj45PPDxaxiIcb-g0avpb5L6awFrlaaeU3dQPA/viewform

Het bestuur zal leden en ouders van leden benaderen, maar stellen het op prijs als alle betrokkenen actief mee zoeken naar vrijwilligers voor deze taak. Aanmelding van vrijwilligers kan plaatsvinden via bovenstaande links.

ALGEMEEN

NOGMAALS: De algemene regels (blijf thuis bij klachten en laat u testen bij de GGD, houdt afstand, geef geen handen, was uw handen, hoest en nies in de elleboog, ventileer goed) zijn uiteraard ook nog steeds van kracht. Een punt wat wij willen benadrukken is: blijf thuis bij klachten!  

Daarnaast vragen we van iedereen om welwillend mee te werken en eventueel ongenoegen niet af te reageren op de controleur. Ook loopt de vereniging het risico dat bij niet naleving boetes worden opgelegd. Indien dit het gevolg is van verwijtbaar gedrag van leden, zien wij ons genoodzaakt eventuele schade te verhalen.


Mededeling 5 nov.

5 november

Coronamaatregelen

Dinsdag, 2 november heeft er een persconferentie plaatsgevonden waarin de nieuwe Coronamaatregelen werden gepresenteerd. Daar kwamen ook maatregelen tevoorschijn die van invloed zijn op onze vereniging. De NOC*NSF en de NBB hebben gesproken met het huidige kabinet en daar zijn de volgende zaken uitgekomen.

Voor de binnensport geldt dat vanaf zaterdag 6 november sporters en publiek vanaf 18 jaar verplicht zijn om een coronatoegangsbewijs (CTB) en identiteitskaart te laten zien als ze een sportzaal betreden. Mensen met een functie voor het leiden van wedstrijden (denk hierbij aan coach, scheidsrechter en jury) zijn niet CTB-plichtig. Let op: ouders die rijden worden aangemerkt als publiek en dienen weer wel een CTB te laten zien. Meer informatie over de nieuwe maatregelen, is te vinden op de coronapagina van de NBB en de FAQ van NOC*NSF.

LET OP!
Aanstaand weekend is het niet mogelijk als toeschouwer de wedstrijden te kunnen komen kijken, we krijgen het op deze korte termijn niet ingeregeld om iedereen te kunnen scannen. De tribune is hierdoor dicht!

Wij hopen op jullie begrip en samenwerking in de verdere uitvoering van deze maatregelen. Wij zullen de komende dagen verder gaan met voorbereiden zodat wij tijdens onze thuiswedstrijden en trainingen voor boven 18 jaar kunnen controleren op deze coronatoegangsbewijzen binnen de grondrechten van onze vereniging.

Eventuele vragen kunnen gestuurd worden naar info@rowic.nl
Met sportieve groet,
Kees Pruim
Vice voorzitter DBV Rowic


vanaf 19 mei tot eind juni weer binnen trainen

Beste trainer/coaches,

De jeugd mag vanaf woensdag 19 weer binnen sporten!

Op de website van Rijksoverheid.nl staan de volgende:

Spelregels voor sporten tijdens corona

Op 19 mei wordt de tweede stap van het openingsplan gezet en gaan binnensportlocaties open. Daarnaast mogen volwassenen vanaf 27 jaar weer buiten in groepsverband op 1,5 meter afstand sporten.

Kinderen tot en met 17 jaar
• Gezamenlijk sporten binnen en buiten toegestaan. 1,5 meter afstand houden niet verplicht.
• Wedstrijden alleen tussen teams van dezelfde sportclub toegestaan.
• Geen publiek.
• Kleedkamers (m.u.v. zwembaden), douches en kantines gesloten. Buitenterrassen open.

Vanaf 18 jaar tot en met 26 jaar
• Buiten: gezamenlijk sporten toegestaan. 1,5 meter afstand houden niet verplicht.
• Binnen: sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand toegestaan. Maximaal 30 personen per
ruimte (excl. personeel). Geen groepslessen. Reserveren en gezondheidscheck verplicht.
• Wedstrijden buiten alleen tussen teams van dezelfde sportclub toegestaan.
• Geen publiek.
• Kleedkamers (m.u.v. zwembaden), douches en kantines gesloten. Buitenterrassen open.

Vanaf 27 jaar
• Buiten: sporten in groepsverband op 1,5 afstand toegestaan. Groepsgrootte maximaal 30 personen.
• Binnen: sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand toegestaan. Maximaal 30 personen per   ruimte (excl. personeel). Geen groepslessen. Reserveren en gezondheidscheck verplicht.
• Geen wedstrijden.
• Kleedkamers (m.u.v. zwembaden), douches en kantines gesloten. Buitenterrassen open.
• Geen publiek

Daarom willen we vanaf woensdag 19 mei starten met het binnensporten voor de teams onder de 18 jaar.
De volwassenen kunnen de trainingen buiten voortzetten, zolang er geen volgende versoepelingen zijn aangekondigd. Hopelijk volgen de versoepelingen voor U27 snel op en vervolgens voor alle volwassenen!

Hierbij het trainingschema voor de Sportboulevard vanaf 19 mei tot eind juni.

Natuurlijk geldt, dat er geen gebruik gemaakt kan worden van kleedkamers en douches, ouders niet de sportzaal ik kunnen en niet voor de deuren kunnen blijven kijken.
We willen jullie vragen weer te letten op het ontsmetten van de handen, voor de training te vragen of iedereen gezond is en tijdens de trainingen te letten op hoesten, snotteren e.d.

Twijfel je aan de gezondheid van een speler, dan mag je deze naar huis sturen. Laten we zorgen, dat er geen besmettingen plaatsvinden.

Ik hoop dat alles duidelijk is en jullie met je eigen team afstemmen wanneer er getraind wordt.

ps. Mondkapje bij entree sportboulevard! 

Succes en tot ziens in de sporthal!


Nieuws van het bestuur: Planning en contributie

Beste Rowic leden,

Graag wil het bestuur iedereen op de hoogte brengen van een aantal updates.

Terugtrekken uit huidige competitie
Zoals jullie allemaal wel gehoord hebben in het nieuws is er een harde lockdown tot minimaal 3 maart 2021. Sinds de lockdown heeft de NBB het speelschema wel compleet gehouden door de verloren wedstrijden achter de oorspronkelijke competitie tot begin april te plaatsen, waardoor deze tot eind juni zou lopen. Nu valt er niet meer te schuiven, omdat we dan in de zomervakantie belanden. Het seizoen is daarom als verloren te beschouwen.

De NBB heeft ons gevraagd of we de geplande competitiewedstrijden willen laten staan of dat we ons zonder restricties vanuit de bond terugtrekken uit de competitie.

Het bestuur heeft besloten om alle regionale Rowic teams terug te trekken uit de huidige competitie, zodat iedereen weet waar we aan toe zijn en er geen weerwar ontstaat van wedstrijden die wel/niet doorgaan. We kiezen er voor om, zodra er weer gebasketbald mag worden, op een alternatieve vorm om het seizoen te laten eindigen.

De landelijk spelende teams willen we wel de mogelijkheid geven om op niveau hun wedstrijden te kunnen spelen en willen we daarom ingeschreven laten staan.

Toernooien
We zullen, als de Corona-regelgeving dit toelaat, interne toernooien gaan organiseren op de al geplande speeldata tot medio juni in de Sportboulevard en/of externe toernooien in de regio. Daarnaast, zodra het weer het weer toelaat, zullen we ook buiten actief gaan zijn.

Financieel
Wij krijgen als bestuur regelmatig vragen over waarom we contributie blijven innen.

Als eerste willen we opmerken dat veel kosten gewoon zijn blijven doorlopen en nog steeds doorlopen.

De grootste kostenposten voor Rowic zijn zaalhuur en de Nederlandse Basketbal Bond (NBB). Ook komt Rowic niet in aanmerking voor compensatie vanuit de overheid omdat we niet voldoen aan de eisen. Er zijn echter signalen waaruit blijkt dat we mogelijk niet alle zaalhuur en/of NBB kosten hoeven te betalen. Dit is nog onzeker en pas aan het eind van het lopende seizoen volgt er een afrekening met de NBB. Door deze signalen en omdat we als bestuur het besluit hebben genomen om ons terug te trekken uit de competitie, is door het bestuur besloten om de contributie voor de komende 3 maanden (tot eind mei) te halveren voor ieder lid. We hopen natuurlijk dat we tegen die tijd wel wat evenementen kunnen gaan organiseren in toernooivorm.

We zullen aan het eind van het seizoen berekenen wat de werkelijke kosten zijn geweest, dan weten we ook wat we eventueel van de NBB kunnen ontvangen. Als we na het seizoen restitutie van de NBB ontvangen, kunnen we in de eerste maanden van het nieuwe seizoen mogelijk ook nog een korting geven op alle spelende leden.

Wij zullen jullie hierover informeren wanneer er duidelijk is of er een vervolgkorting voor het nieuwe seizoen mogelijk is.

Uitschrijven
Al vinden we het natuurlijk niet leuk… maar mocht je je willen uitschrijven bij Rowic dient dit schriftelijk te worden ingediend via info@rowic.nl of ledenadministratie@rowic.nl vóór 1 mei 2021.

We hopen dat je begrijpt dat we ons best doen en dat we hopen dat wanneer jij de helft betaalt, we weer volledig van het basketbalspelletje kunnen genieten!

We hopen jullie weer snel te zien!
Met sportieve groet,
Namens het bestuur van Rowic

Dit bericht is ook verzonden via onze mailing. Niet gehad? meld je dan aan via deze link om toekomstige berichten in je mailbox te ontvangen! >>AANMELDEN<<


Geen basketball tot 19 januari

Vanaf vanavond maandag 14 december komen alle binnen trainingen te vervallen en tot 19 januari liggen de ballen stil. Wel mag er buiten getraind worden dus ga dit vooral doen als het lekker weer is! We hadden wat leuke dingen op de planning staan, deze kunnen helaas niet doorgaan. Zodra we weer wat mogen doen zullen we dit direct oppakken. Stay safe!