Bericht van het Bestuur

Het is al weer veel te lang geleden dat deze nieuwsbrief is uitgebracht, daardoor is hij wellicht wat langer dan gebruikelijk. Maar er gebeurt ook veel bij en rondom Rowic.

Vandalisme

Allereerst wil ik jullie aandacht vragen voor een minder prettig bericht. Wij zijn vorige maand geconfronteerd met jeugdspelers van Rowic, die het nodig vonden de kleedkamers te verbouwen. Dit kunnen wij als vereniging natuurlijk niet toestaan en de schuldigen zullen dan ook binnenkort gestraft worden. Om in de toekomst dit soort uitwassen te voorkomen hebben we in ieder geval besloten om de kleedkamer indeling vast te leggen, zodat we weten welke teams in welke ruimte zitten. Vanaf heden zullen de eerste drie kleedkamers (kleedkamer 8-6) gereserveerd zijn voor onze gasten, kleedkamer 5 voor onze dames en kleedkamers 3 en 4 voor onze jongens en heren teams. E.e.a. zal ook bij de ingang van de kleedlokalen en op de deuren vermeld worden.

Kampioenen

De eerste seizoenshelft zit er al weer op en we hadden al weer 3 winterkampioenen (U16-1, U14-1 en U12-2) en een U12-1, dat net tweede werd o.b.v. onderling resultaat. Al met al een goed resultaat voor de jeugd en felicitaties aan alle kampioenen.

Oliebollentoernooi

Jullie hebben de foto’s vast al gezien op Facebook, het Oliebollen toernooi was weer een succes. Door de wat late aankondiging waren er helaas veel afzeggingen, maar dat mocht de pret niet drukken. Dank aan de organisatie, die in zo’n korte tijd toch een leuk evenement heeft neergezet.

Scholentoernooi

Op 5 januari jl. was er weer het jaarlijkse scholentoernooi in Dordrecht. Ook dit jaar werd gespeeld in een 3×3 format en men lijkt aan het nieuwe spel te wennen. School Vest, met onze ‘eigen’ Joep Keus en Dylan Vos in de gelederen werd ongenaakbaar kampioen van de Dordtse scholen. Er waren dit jaar, ondanks de kerstvakantie weer meer leerlingen en scholen aanwezig dan vorig jaar en de populariteit van basketbal onder de scholieren zit in een stijgende lijn. Op 28 februari aanstaande wordt het scholentoernooi in Papendrecht gehouden. Ook hiervoor zijn we natuurlijk op zoek naar vrijwilligers.

Digitaal wedstrijdformulier

Met ingang van 1 januari 2018 zijn alle verenigingen verplicht om de scores bij te houden met de nieuwe Sportlink App. Hiervoor hebben we vier tablets moeten aanschaffen. De ouderwetse manier van bijhouden, via de welbekende wedstrijdsheets is niet meer toegestaan. Voor de meesten van ons is dat even wennen, maar wat mij opvalt is dat het invullen op de tablet beter te begrijpen is dan het oude wedstrijdformulier. Wel is de taak van de “timer” uitgebreid. Ipv alleen de tijd bij te houden, moet hij/zij nu ook het wedstrijdverloop in de gaten houden, om zo de “scorer” te ondersteunen. Tot nu toe lijkt dit allemaal prima te gaan. Wel een verzoek om de tablets voorzichtig te behandelen. Ze zijn niet van jezelf, maar van de hele vereniging…

Gladde vloer

De afgelopen jaren is er regelmatig geklaagd over de gladde vloer in de zaal. We hebben samen met Optisport gesprekken gevoerd met de leverancier van de vloer en daaruit is gebleken dat de vloer niet goed schoongemaakt werd. De leverancier heeft een advies uitgebracht en Optisport zal dit gaan volgen, waardoor de vloer hopelijk schoner zal worden. We kunnen ook zelf hierbij helpen door niet met buitenschoenen de zaal in te komen. De kleedkamers zijn te bereiken via de ingang naast de receptie. Hiervoor hoef je niet door de zaal, en hoewel de tribunes ver van het veld af zijn, is dit toch de plek waar de toeschouwers horen te zitten. Dus ben je in de zaal nodig, draag dan zaalschoenen. Ben je niet nodig, neem dan plaats op de tribune.

Dutch Windmills

Dan zijn er ook nog de Dutch Windmills. Wellicht hebben jullie er al iets van gehoord, maar komende seizoen gaan we proberen eredivisie basketbal terug te halen naar Dordrecht. De Dutch Windmills, een nieuw initiatief, zal met een DBL-team neerstrijken in de Sportboulevard. In augustus zullen de Windmills gepresenteerd worden en zullen er allerlei evenementen rondom het basketbal in Dordrecht georganiseerd worden. Rowic zal in samenwerking met dit nieuwe initiatief de jeugdopleiding gaan verzorgen. Hou Facebook, onze website en de lokale media in de gaten voor meer nieuws over de evenementen en de Windmills.

Streetball Masters

Dan hebben we het nog niet gehad over mogelijke initiatieven rondom de Streetball Masters tour, die we naar Dordrecht willen halen, of de Sportkeuze dag in Papendrecht en het kamp Rowic in september, wellicht een toernooi als seizoensafsluiting, het “Alleen Jij Bepaalt” project (en mogelijk toernooi in maart), basketbal promotie op basisscholen, gekoppeld aan 3×3 toernooien in de wijk in samenwerking met Dordt Sport, etcetera. Er spelen zoveel activiteiten rondom het basketbal in Dordrecht en Papendrecht dat we hard op zoek zijn naar vrijwilligers, die het bestuur willen ondersteunen. Als je wilt helpen, op wat voor wijze dan ook met het invullen, of organiseren van bovenstaande activiteiten, meld je dan aan via info@rowic.nl. Alle hulp is welkom.

Met vriendelijke groet,

Paul Lange

Voorzitter DBV Rowic