3×3 Toernooi op het Oranjepark groot succes!

Vanuit Rowic zijn wij, ongeveer 2 maanden geleden, een 3×3 Leadership opleiding gestart  in samenwerking met 3x3Unites, DordtSport en Rowic. In samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) hebben zij een officieel niveau 2 instructeursopleiding 3X3 Leader ontwikkeld welke is gecertificeerd door NOC*NSF. Dit is het eerste officieel erkende diploma voor straatbasketbal. Speerpunten van de opleiding zijn onder andere: Community building, Rolmodel zijn/worden, positief coachen en 1 op 1 contact met jongeren.

 

In het kader van community building hebben de jongeren die meedoen aan deze opleiding een 3×3 toernooi georganiseerd. 2 dagen, afgelopen donderdag was U14, U16 en U18 categorie en aanstaande donderdag is Jongens 18+ en Mannen 23+. Het grootste aantal teams kwam uit Dordrecht zelf, maar ook Rotterdam en Hendrik Ido Ambacht was aanwezig! In totaal waren er 10 van de 12 teams aangemeld! Een mooie opkomst voor een eerste keer 3×3 toernooi in Dordrecht!

 

Het was een super opkomst en erg gezellig!. Helaas door de regen moesten we eerder stoppen maar dat heeft de sfeer zeker niet beïnvloed!

 

Winnaars van het toernooitje zijn:

 

U14 – Team Swish
U16 – Goatfam (helpside)
U18 – Fantastic 4

 

Alle winnende teams kregen een WeHere Dordrecht t-shirt (uit de campagne van NBB 3×3), een medaille en een 3×3 basketbal.

 

Er was een BBQ gesponsord door bedrijf “Only The Brave” welke 2 flesjes hete saus had. Een hamburger koste 2 euro, maar als je de hete saus erop deed en hem helemaal op at, was je hamburger gratis. In het kader van “Durf jij het aan? Maak je burger Brave”. Het geld wat de jongens er mee verdiend hebben wordt gebruikt voor het opknappen van het pleintje of verdere evenementen.

 

Volgende week is er een zelfde toernooi voor 18+  op Donderdag 25 juli. Begin tijd: 18:30, voel je vrij om te komen kijken! Het wordt vast weer een groot succes! Plek voor 5 teams in jongens 18+ cat. en 5 voor mannen 23+ cat. Inschrijven via play.fiba3x3.nl event: Oranjepark Vol=Vol en Dordtse teams hebben voorrang. Mooie vorderingen voor een super gaaf plein in Dordrecht met de grootste dank aan Gemeente Dordrecht die dit plein in samenwerking met Rowic heeft aangelegd.

 

Waar zijn de jongens van de opleiding nog meer mee bezig?:

 

– Functionele dingen zoals watertap en prullenbakken bij oranjepark
– Aankleding van het veld dmv hun eigen logo op de vloer en de baskets
– Spelregelbord 3×3
– Nieuwe 3×3 belijning (in het midden om de velden af te scheiden)
– Community building
– Nieuwe mensen werven en tips en tricks geven op het Oranjepark
En nog veel meer!

 

Check hun eigen instagram : Oranjepark.078 of volg Rowic via Instagram: Rowic Basketball of Facebook: RowicDordrecht