3×3 Basketbal in Sportboulevard

Op 10 maart biedt Basketball Vereniging Rowic in samenwerking met Optisport basketballessen aan voor de jeugd van 6 -12 jaar. De gemeente Dordrecht, Stichting Hattrick, de Nederlandse Basketball Bond en Basketball vereniging Rowic hebben gezamenlijk een programma ontwikkeld voor de periode tot aan de Olympische Spelen in Tokyo, waar 3×3 basketball voor het eerst op de Olympische kalender staat. Dit programma heeft tot doel kinderen meer te laten bewegen, door o.a. een meer gevarieerd sportaanbod te realiseren.

Leden van Rowic, de enige basketball vereniging van Dordrecht, zullen de kick-off van bovenstaande programma verzorgen door kinderen les te geven in de basisprincipes van 3×3 basketbal en proberen ze technieken als dribbelen, passen en schieten bij te brengen. Als vervolg zal op een aantal lagere scholen in Dordrecht tijdens de gymles aandacht besteed worden aan het basketbal en zullen er eveneens op pleintjes in de regio clinics en toernooitjes georganiseerd worden.

Toegang voor de kinderen tot 12 jaar, die willen basketballen is aanstaande zaterdag gratis! Het evenement zal plaatsvinden in de sporthal van de Sportboulevard en duurt van 13.00 – 15.00 uur.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met DBV Rowic via bestuur@rowic.nl.