Dames 1 knokt terug en wint tegen New Stars

Na een seizoenstart met de eerste wedstrijd winst tegen BV Leiderdorp (43-63) en een verlies waar we liever niet meer op terugkijken tegen Cady (61-51, waar wij de laatste vijf minuten een voorsprong van 12 punten weggeven), begonnen wij aan onze eerste thuiswedstrijd. De wedstrijd van Dames 1 tegen New Stars 1 begon gelijkop. Christel zorgde voor de eerste voorsprong met twee vrije worpen raak. Aanvallend kon het allemaal wel wat sneller en dit gold ook voor de defence. Eindstand eerste kwart 14 – 15. Het tweede kwart hadden de Dames van Rowic nog steeds moeite om het tempo te bepalen. Hoogtepunt van het tweede kwart was een mooie pick and roll actie van Leonie. Helaas wel een achterstand opgelopen. Met 23 – 36 de rust in.

Met een positieve vibe begon Dames 1 aan het derde kwart. Ons derde kwart. Een kwart waarin het tempo eindelijk gevonden was en we de Dames van New Stars een poepje lieten ruiken. Een run van 14 tegen 0 punten in 5 minuten. Onze achterstand bijna ingehaald, met nog één punt achter gingen wij het laatste kwart in. Een spannende tien minuten waarin de scores van beide teams elkaar afwisselde. Een belangrijke score van Samantha (Bibi), zorgde voor voorsprong van één punt met nog 13 seconden op de klok te gaan. Nog één taak: zo lang mogelijk de bal vasthouden en niet zorgen voor balverlies. New Stars koos voor een fout op Laura. die ondanks de druk allebei haar vrije worpen erin knalde. Met nog 9 seconden op de klok kon New Stars niets meer doen: 57-54. WINST VOOR ROWIC!

MVP’s Laura (10 pnt) en Christel (16 pnt). Beiden aanvallend en verdedigend erg sterk. Props to Leonie voor de vele rebounds in de wedstrijd. Props to Rowena die met haar +/- 1.69 een center van New Stars knoeihard blockt. Props to Rolinka die met een halve knie haar (voorlopig) laatste wedstrijd speelde dit jaar, aangezien ze aanstaande donderdag wordt geopereerd aan haar knie.